Csapathírek a Villa meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag friss hírekkel szolgált csapata kapcsán a vasárnap délutáni, Aston Villa elleni idegenbeli bajnoki mérkőzést megelőzően.


Csütörtökön este az Estadio do Dragaoban Harry Maguire hosszabbításban szerzett fejesgólja mentette 3-3-as döntetlenre az FC Porto elleni Európa-liga mérkőzést.

 

Azonban a lefújást követően sincs túlzottan sok ideje a Vörös Ördögöknek a pihenésre, ugyanis újabb, az Old Traffordtól távol vívandó és kemény mérkőzés vár rájuk a birminghamiek ellen.

 

Unai Emery alakulata remek formának örvendve játszott a hét közben és Jhon Duran remek egyéni megmozdulásának köszönhetően hazai környezetben 1-0-ra legyőzték a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájában.

 

A portugáliai meccs lefújását követően Erik ten Hag hivatalos sajtótájékoztatója keretében beszélt arról, hogy várhatóan kikre számíthat majd a hétvégén a Villa Parkban.

 

"Három olyan játékosunk volt, akik úgy néztek ennek a mostani mérkőzésnek elébe, hogy különböző problémákkal küzdenek" - kezdte a holland menedzser, amikor kerete jelenlegi állapotáról kérdezték.

 

"Harry Maguire, Alejandro Garnacho és Kobbie Mainoo. Harry és Alejandro bekerültek a meccsnapi keretbe és képesek voltak a pályán tölteni néhány percet, míg Mainoo nem. Túl nagy kockázat lett volna ezt megpróbálni az esetében."

 

"Ki kell várnunk és majd meglátjuk, hogy [Mainoo] játszhat-e vasárnap. Hogy lesz-e olyan erőnléti állapotban, hogy kezdhessen vagy leülhessen a kispadra."

 

 

Jó hír, hogy pénteken reggel a manchesteriek 19-ese azonban már együtt edzett a csapattal Portugáliában.

 

Mainoo-t még a Spurs elleni bajnoki vereség során kellett sérülés miatt lecserélni, míg egy másik középpályásnak, Mason Mountnak szintén idő előtt kellett elhagyni a pályát az Álmok Színházában.

 

Mount elővigyázatosságból nem is utazott el társaival Portoba és egyelőre kérdőjeles, hogy megfelelő állapotban lesz-e ahhoz, hogy a hétvégén bekerülhessen a meccsnapi keretbe.

 

A támadósorba most már kezdőként is visszatért Rasmus Hojlund, aki ráadásul meg is szerezte szezonbeli első találatát tétmérkőzésen, amikor egy rövidre leadott lövését Diogo Costa nem tudta hárítani.

 

Garnacho és Maguire is kivették a részüket a hat gólos, thrillerbe illő forgatókönyvű találkozó eseményeiből, így arra lehet számítani, hogy vasárnap az Emery csapat ellen is bevethetőek lesznek.

 

Luke Shaw, Tyrell Malacia és Victor Lindelöf továbbra is folytatják saját egyéni rehabilitációs programjukat, míg Leny Yoro továbbra is a hosszabb távon sérültek közé tartozik.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Aston Villa - Manchester United

Premier League, 7. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!