Ten Hag reakciója a Porto elleni döntetlenre

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag vegyes érzésekkel távozott csütörtökön este az Estadio do Dragaoból, miután csapata két gólos előnyt szórakozott el az FC Porto ellen, majd a hosszabbításban sikerült pontot menteniük.


Cserben hagyott minket a védekezésünk

"Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, domináltunk, két nagyszerű gólt szereztünk, de aztán elveszítettük az irányítást. Szóval a kezdés jó volt, a közepe már nem, de aztán a befejezés végül jól sikerült. Nehéz itt játszani, szóval az, hogy 3-2-es hátrányból sikerült egyenlítenünk, jót tesz a szellemiségünknek. Ismét láthatóvá vált, hogy a csapat milyen erős karakterrel rendelkezik, de a mérkőzés középső részében nyújtott teljesítményünkön és a védekezésünkön javítanunk kell."

 

Miért vesztettük el az irányítást

"Először is, sokkal jobbnak kell lennünk a labda birtokában. Úgy kellett volna folytatnunk a meccset, ahogy az első részében játszottunk; oda kellett volna átterelnünk a játékot, ahol szabad emberünk volt. Jó tervvel rendelkeztünk - a félterületekben voltak a megjátszható játékosaink. Ha a későbbiekben is így tudjuk használni, akkor a gólok se fognak elmaradni."

 

Eleget tettünk a győzelemért

"Nem olyan régen három kapott gól nélküli mérkőzést hoztunk le egymás után, szóval képesek vagyunk jól védekezni. De vissza kell térnünk ehhez a szokásunkhoz. Csak így lehet mérkőzéseket nyerni. Ha egy európai kupamérkőzésen idegenben három gólt szerzel, akkor annak elégnek kellene lennie a győzelemhez."

 

 

Miért cseréltem le Rashfordot

"Rotálnunk kell. Garnachot nem jelöltem a kezdőcsapatba. Nagyszerű mérkőzése volt, nem csak vasárnap, de szerintem az egész szezonban jól teljesít. Azért cseréltük le őket [a játékosokat, akik a lefújás előtt hagyták le a pályát], mert vasárnap újabb nehéz összecsapás vár ránk, egy jó mérkőzés, ahol szükségünk van arra, hogy nem csak bevethető, de friss és egészséges játékosaink legyenek. Nagyon gyorsan fog következni a Villa elleni meccs. Nekik egy nappal több áll rendelkezésükre a regenerálódásra, míg nekünk még idegenben is kellett játszanunk, szóval szeretnék friss játékosokat látni a pályán."

 

A szezon végén ítéljenek meg minket

"El fogunk jutni odáig. Ne ebben a pillanatban ítélkezzenek felettünk. A szezon végén hirdessenek rólunk ítéletet. Most egy folyamat közepén járunk és fejlődni fogunk. Már két szezonunk volt együtt, amikor a végén döntőket játszhattunk. Fejlődnünk és előrébb kell lépnünk csapatként."

 

A stáb és a játékoskeret is összetart

"Dolgozni fogunk, folytatjuk a megkezdett utat és harcolunk. Látható volt, hogy milyen szellemiség uralkodik és milyen kapcsolat van a stáb és a játékosok között. A játékosok között is összetartás a jellemző, nagyon erős szellemiség tapasztalható. Szeretnénk sikereket elérni és ennek érdekében egy irányba tartunk. Mentalitás és szellemiség tekintetében rendelkezünk minden ehhez szükséges dologgal, de különösen a védekezés tekintetében előrébb kell lépnünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!