Ten Hag: A csapat motivált a Spurs elleni vereséget követően

Erik ten Hag szerint a Manchester Unitedet övező külső zajok lényegtelenek, mivel a Tottenham elleni vasárnapi vereség okozta frusztrációt motivációként akarja használni az FC Porto csütörtök esti legyőzéséhez az Európa-ligában.


Az a tény, hogy Bruno Fernandest tévesen küldték le az első félidőben, amikor a Vörös Ördögök egygólos hátrányban voltak, megoldhatatlan feladatot jelentett a hétvégén, de a kapitány már nincs eltiltva a hazai porondon, és vélhetően élvezni fogja a csütörtöki hazatérést.

 

A Carrington körüli hangulatot üzemanyagként használni az európai szezonunk beindításához, az FC Twente elleni hazai döntetlen után, ez az, amit Erik megkövetel.

 

"Amikor nem nyerünk, mindig nagyon csalódottak vagyunk" - mondta a Porto repülőtere körüli köd miatt késve megtartott sajtótájékoztatón. "Természetesen magunkra vagyunk dühösek, különösen, ha egy olyan meccset látunk, mint a vasárnapi is, elvégre 10 játékossal kellett olyan sokáig játszanunk."

 

"Frusztrációt okoz, mert olyan sokáig kell 10 emberrel játszani, ez sosem válik előnyödre. Ez valóban hatással volt a játékra. Meg kell birkóznunk vele. Dühösek vagyunk, de most az őrületből motivációt kell merítenünk, és a következő mérkőzéssel kell foglalkoznunk."

 

A menedzser kifejtette, hogy a játékosoknak fel kell venniük a tempót a várhatóan félelmetes légkörben, nehéz ellenféllel szemben, és választ vár a hétvégi kudarcra, valamint esélyt arra, hogy visszatérjenek a győztes útra.

 

"Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget" - bizonygatta. "Ez velem, mint menedzserrel kezdődik, de a pályán lévőknek is, az általad említett játékosoknak [Fernandes, Marcus Rashford és Lisandro Martinez] is, de vannak mások is, akik vezetői képességekkel rendelkeznek. Nekik kell vezéreknek lenniük. Számunkra minden mérkőzés fontos. Csapatként és egyénileg is készen kell állnunk arra, hogy megküzdjünk velük."

 

"Szükségünk van néhány vezetőre a pályán."

 

 

Amikor a Spurs elleni vereséget követő külső médiazajról kérdezték, a menedzser azt válaszolta: "Nem, nem fontos, hogy mi van odakint. Csak a belső a fontos, és mi csak a vereséggel foglalkozunk. Semmi mással."

 

Ami a héten a vezetőkkel folytatott esetleges megbeszéléseket illeti, Erik egyértelműen fogalmazott: "Nagyon sokat beszélgetünk. Egy csapat vagyunk, és ezt a nyáron meg is beszéltük. Volt egy megbeszélésünk, volt egy áttekintésünk, meghoztuk a döntéseinket, felfrissítettük és újraszerveztük a stábot. Én pedig kineveztem az asszisztenseimet. Én neveztem ki a személyzetet, de ez közös folyamat keretében történt."

 

"De ezt én tettem, és felfrissítettük a csapatot is. Kifejezetten fiatal, technikai képességekkel, nagy potenciállal rendelkező játékosok szerződtetését választottuk, valóban, a jövőre nézve is. Ez a klub vissza akar kerülni a csúcsra. Mint egy projekt, mint egy hosszú távú projekt, azt a célt tűztük ki, hogy több év alatt, de visszatérünk. Hogy bajnokok legyünk, és a Bajnokok Ligájában a legmagasabbra jussunk."

 

"Egy hajóban eveztünk, így a nyáron egy oldalon kellett állnunk. Folyamatosan haladunk előre ebben a folyamatban. Minden nap beszélgetünk. Minden nap értékeljük és felülvizsgáljuk a folyamatot, és ahol szükséges, meghozzuk a megfelelő döntéseket."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!