Ten Hag magabiztos szerencséjük megfordításában

A dacos Erik ten Hag kijelentette, a Manchester Unitednél meg fogják oldani a problémáikat és sikeres szezont fognak produkálni.


Úgy tudni, hogy a United vezetőségének támogatását továbbra is élvezi a holland menedzser, annak ellenére, hogy csalódást keltő teljesítmény mellett sima 3-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán múlt vasárnap a Tottenham Hotspurtől.

 

Mivel ezen a héten a Porto és az Aston Villa elleni szintén kulcsfontosságúnak ígérkező idegenbeli összecsapások várnak az együttesre, így a nyomás egyre növekszik az egykori Ajax edzőn a hamarosan következő válogatott szünetet megelőzően.

 

"Sikeres szezont fogunk produkálni" - kezdte Ten Hag a Sky Sportsnak.

 

"Semmi sem könnyű, de számomra semmi ok a pánikra. Képesek vagyunk megoldani a problémáinkat, ez a csapat meg tudja csinálni."

 

Ten Hag pozíciója már a nyár folyamán is megkérdőjeleződött az Álmok Színházában és számos név felmerült az utódjaként, ő azonban továbbra is tartja magát ahhoz, hogy bírja a sorsáról döntők bizalmát.

 

Amikor arról érdeklődtek nála, hogy szerinte akkor is ő lesz a Vörös Ördögök menedzsere, ha a következő két meccsük rosszul sül el, így felelt:

"Nem gondolok erre, nem vagyok ideges emiatt."

 

"A nyáron egy összetartó szövetséget hoztunk létre a tulajdonosi körrel és a vezetőséggel."

 

"Megállapodtunk és mindannyian teljes vállszélességgel beálltunk mögé. Tudjuk, hogy a stratégiánk a fiatal játékosok beépítése az átmeneti időszakban."

 

"Már májusban is tisztában voltak vele, hogy az elmúlt hat szezonom során mindig nyertem trófeát és most is ez a célunk."

 

 

Ten Hag egy hat éves trófea nélküli időszaknak vetett véget, amikor első manchesteri szezonjában csapatával elhódította a Ligakupa trófeáját, majd az előző idényben pedig megnyerték az FA-kupát is, azonban a pocsék bajnoki szereplés miatt majdnem így is elveszítette állását.

 

A Manchester United negatív Premier League rekordként nyolcadik helyen végzett, idei hat bajnokijából pedig csak kettőt tudott megnyerni, amely következtében a tabella alsóházában foglalnak helyet jelenleg.

 

Ten Hag szerint neki és stábjának most az a legfontosabb feladata, hogy fenntartsa játékosai hitét.

 

"Ha elveszted a hitedet, azzal mindent elveszítesz."

 

"Tovább kell mennünk előre és ragaszkodnunk kell a kijelölt tervünkhöz."

 

"Már hosszú idő óta átmeneti periódusban van a Manchester United. A megérkezésem pillanatától kezdve tudtuk, hogy változtatásokat kell eszközölnünk. Meg kellett oldanunk néhány idősebb játékos helyettesítését."

 

"Úgy döntöttünk, hogy ezt fiatal játékosokkal tesszük meg, akiknek viszont időbe telik, mire átmennek az üzenetek, magukévá teszik a játékkal kapcsolatos elvárásokat és hozzászoknak az új kultúrához. Ezekhez mind idő szükségeltetik."

 

"Eközben nyerned is kell, szerintem mi pedig bizonyítottuk az elmúlt két évben, hogy képesek vagyunk trófeákat szerezni."

 

"Az edzői karrierem során mindig bizonyítottam, hogy győzni akarok. Az elmúlt hat év során csapataimmal nyolc trófeát gyűjtöttünk be."

 

 

A vasárnapi, Spurs elleni mérkőzést követően a klub egyik, jelenleg szakértőként dolgozó legendája, Gary Neville azt mondta, hogy ez volt a legrosszabb teljesítmény, amit a csapattól látott Ten Hag alatt, produkciójukat "förtelmesnek" bélyegezve.

 

Amikor arról kérdezték, hogy vállalja-e a pályán történtekért a felelősséget, Ten Hag ekként válaszolt:

"Ha a játékosok rossz teljesítményt nyújtanak, akkor én nem végeztem el megfelelően a feladatomat, mert nem úgy játszottak, ahogyan azt elvártam tőlük."

 

"Ilyenkor is együtt vagyunk és közösen kell harcolnunk azért, hogy ebből kikeveredjünk."

 

Ten Hag kijelentette, ő és játékosai azonos oldalon állnak, a Spurs ellen mutatott produkció ellenére is.

 

Amikor azt firtatták, hogy biztos-e játékosai mellette való kitartásában, hozzátette:

"Igen. Azt látjuk, hogy ebben a közegben nagyon jó szellemiség uralkodik. Minden egyes [Spurs elleni vereség során átélt] csalódás után mentek tovább előre."

 

"Látható volt a csapat szellemisége és hogy ebben a csapatban mindenki küzdeni akar a másikért."

 

"Emellett bár a szurkolók is csalódottak voltak, kitartottak mellettünk és az elsőtől az utolsó pillanatig támogattak minket. Együtt vagyunk a rossz és a jó pillanatokban is ebben az egészben."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

FC Porto - Manchester United

Európa-liga, Főtábla - 2. forduló

Aston Villa - Manchester United

Premier League, 7. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!