McCarthy: Erikből hiányzik a tűz és a szenvedély

A Manchester United felnőtt csapatának korábbi másodedzője, Benni McCarthy szerint Erik ten Hag "hiányzik az a fajta tűz és szenvedély", amelyre egy menedzsernek szüksége lenne.


A 46 éves szakember két évvel ezelőtt csatlakozott Ten Hag háttérstábjához, de a nyáron távozott a klubtól, mert újra első számú vezető szeretne lenni egy csapatnál.

 

Amikor egy, a portugál ZEROZERO-nak adott interjú során arról kérdezték, mi akadályozta meg a Unitedet abban, hogy még versenyképesebb legyen, McCarthy így felelt:

"A modern futballban szerintem a játékosok egy kicsit több szenvedélyt akarnak látni az edzőjükben. Érezniük kell, hogy az edző velük van és hajlandó velük együtt harcolni."

 

"Úgy érzem, hogy taktikailag Erik top szintet képvisel. Viszont hiányzik belőle az a fajta tűz és szenvedély. Ez az, amiben ő és én különbözünk."

 

 

McCarthy játékosként három és fél évet töltött a Manchester United csütörtöki, Európa-ligabeli ellenfelénél, az FC Portonál. A mérkőzéssel kapcsolatban a továbbra is kispadra váró dél-afrikai edző elmondta, ő megkérdőjelezte a Vörös Ördögök edzésmunkájának minőségét is az Old Traffordon töltött időszaka alatt.

 

"Ha a Manchester United játékosainak többsége olyan lenne, mint Bruno (Fernandes) és Diogo (Dalot), akkor könnyebb lenne jobb eredményeket elérniük" - tette hozzá.

 

"Ők mindketten hihetetlen koncentráltsággal edzenek és mindent kiadnak magukból. Ez a többiekre nem igazán mondható el ugyanígy. Ami pedig odáig vezetett, hogy gátat szabott a United fejlődésének, mert bizonyos játékosok nem a képességeinek megfelelő edzésmunkát végeznek el. Még a mérkőzéseken is kimutatták a statisztikák, hogy míg néhány játékos teljesítménye csúcsát produkálja, addig mások ezen szint alatt teljesítenek."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!