Ten Hag reakciója a Spurs elleni vereségre

Erik ten Hag megosztotta értékelését a Manchester United által az eső áztatta Old Traffordon elszenvedett 3-0-s Tottenham Hotspur elleni vereségéről.


Bruno kiállítása

"Nem gondolom, hogy ez piros lap lett volna. [Közbe kellett volna lépnie a VAR-nak?] Nem akarok erről ítélkezni és nem szeretném kommentálni sem. A játékvezető kiállította. Megvan róla a véleményem - nem gondolom, hogy ez piros lap lett volna. Részemről ennyi ez az ügy."

 

Hatással volt ez az eredményre?

"Nagy helyzeteink voltak addig is a mérkőzésen, az eredményjelzőn pedig csak 1-0 állt akkor. Talpra állhattunk volna, így azt gondolom, hogy ez nagy hatással volt a mérkőzés kimenetelére. Voltak helyzeteink, voltak pillanataink, amikor visszajöhettünk volna a meccsbe. Joshua Zirkzee révén, illetve amikor Alejandro Garnacho a kapufát találta el. Akkor is voltak lehetőségeink, amikor már csak 10 emberrel játzottunk."

 

Az első bekapott gól

"Szerintem az, hogy két-három perc után egy ilyen gólt kaptunk, hatással volt a hitünkre. Teljességgel elkerülhető lett volna. Nem lehet ilyen első gólt kapni. A középhátvédjük [Micky van de Ven] fellépett és átpasszolta a teljes csapatunkat a jobb oldalunkon, a beadásuk a hosszú oldalra pedig megtalálta a jobb oldali szélsőjüket [Brennan Johnson], aki pedig onnan már nem hibázott. Ugyanazt a hibát követtük el, mint a hét közben a Twente ellen. Már a legelső pillanatban meg kellett volna állítanunk ezt az eseménysort és jobban is helyezkedhettünk volna."

 

Mi ment félre?

"Látható volt, hogy nagyon stresszesek voltunk a labda birtokában attól [az első bekapott gól] a pillanattól. Túl sok hibát vétettünk és nem igazán találtuk meg a mérkőzés ritmusát. Az első félidőben nem voltak jók a presszingjeink. A mi kontráink után többször is lekontráztak minket, amikor pedig nagy terület állt a rendelkezésünkre, akkor sok nagyon rossz döntést hoztunk. Pocsék mérkőzés kezdés volt ez a részünkről. A Tottenham dominált. Nem tudtok a megfelelő nyomást kifejteni ellenük. Emellett a labda birtokában is hibáztunk. Nem tudtunk szabad embert találni, nem tudtuk kijátszani a presszingjüket."

 

 

Padlóra kerülés a szünet után

"Akkor még mindig mérkőzésben voltunk, így több változtatást is eszközöltünk a középpályánk megerősítésére  és egy kicsit hosszabban vártunk a presszingekkel. Sajnos másodpercekkel a szünet kezdete után újabb gólt kaptunk. Nem szabadna ilyen gyorsan kapitulálnunk. A kontratámadásból kapott gólunk egy hiba után született. Ilyennek nem szabadna megtörténnie. Beszélnünk kell erről a dolgok kiértékelése céljából."

 

Tovább kell lépnünk

"Mindig jön egy új nap. Azt mondtam nekik, csak az öltözőben, hogy gyerünk. Holnap új nap vár ránk. Ebből mindenképpen tanulnunk kell és jobban kell tennünk a dolgunkat. Jobbnak kell lennünk presszingben és a labda birtokában is. Voltak olyan szituációk, amikor jobban játszhattunk volna, megtalálhattuk volna a szabad emberünket, megtarthatuk volna a labdát, de nem így tettünk, ami egy csalódás. Én most csak a Portora koncentrálok. Ezt a mérkőzést lezárjuk magunkban, kezeljük a történteket és aztán továbblépünk. A saját javunkra fogjuk fordítani az eseményeket. Holnap újrakezdjük a felkészülést. Még nagyon korai szakaszában járunk a szezonnak, ahol még számos mérkőzés vár ránk."

 

Nem most van ideje a beszédnek

"Nem akarok ma egy ilyen vereség után a fejlődésről beszélni. Meg kell ezzel birkóznunk és talpra kell állnunk. Ma biztosan nem fogunk a fejlődésről beszélni. Először ezt a vereséget akarjuk kezelni. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk feállni ebből, mert ez nem volt elég jó. El kell ezt fogadnunk és ettől a ponttól kezdve jobban kell tennünk a dolgunkat."

 

A Stretford End kitartása

"Ez rengeteget jelent számomra. Mindig látható, hogy a szurkolók és a csapat összetart. Emellett a csapat szellemisége is megmutatkozott, amely nagyon jó dolog. Folyamatosan harcoltak és helyzeteket dolgoztak ki. Tanulni fogunk ebből. A játékosaim erős karakterek és talpra fognak állni. Mindenki láthatta, hogy miként és milyen szellemiségben dolgoznak. Ezzel egyáltalán nincsen probléma."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!