Berrada: Cél a Premier League győzelem 2028-ra

A Manchester United vezérigazgatója, Omar Berrada elmondta munkatársainak, hogy a cél a Premier League bajnoki címének megszerzése 2028-ra, a klub megalakulásának 150. évfordulójára.


Berrada - aki hivatalosan júniusban csatlakozott a rivális Manchester Citytől - múlt szerdán az Old Traffordon tartott megbeszélésen szólt az alkalmazottakhoz, és felvázolta Sir Jim Ratcliffe és a futballvezetés közös ambícióit.

 

Berrada tájékoztatta a személyzetet a "Projekt 150"-ről, amit azért hívnak így, mert ez egybeesik a United fennállásának jelentős mérföldkövével. A klubot 1878-ban alapították Newton Heath néven, majd 1902-ben Manchester Unitedre változtatták azt.

 

Ez a meghatározott cél kontextusba helyezi a csapaton elvégzendő munkát is, hiszen a United jelenleg két győzelem, egy döntetlen és két vereség után a Premier League 11. helyén áll. A United az Európa-liga nyitómérkőzésén is döntetlent játszott az FC Twente ellen, amely a legalacsonyabban jegyzett csapat, amellyel az Old Traffordon találkozik a sorozatban.

 

Berrada arról is beszélt, hogy a női csapat kiemelt célja arra az évre, hogy megnyerje első bajnoki címét. Igyekezett törekvő hangnemet megütni, elfogadva, hogy ehhez sok és kemény munkára lesz szükség.

 

Berrada merész kijelentéseit vegyes hangulatban fogadta a munkatársak közönsége a létszámleépítés nyomán, amelynek következtében az 1000 fős létszám negyedével csökkent. Olyan emberek távoztak, akik több éve dolgoztak a klubnál, ami feldúlt és elkeseredett érzéseket ébresztett egyesekben, míg mások felbuzdultak a kilátásoktól, hogy a klubot a sportcélok jobban vezérlik.

 

 

Ratcliffe érkezése az elbocsátásokat a klub szerint takarékossági céllal váltotta ki, de a fő motivációja az, hogy a United ismét jelentős trófeát nyerjen. A 27,7 százalékos befektetés megszerzése után februárban adott első médiainterjúi során a 150 éves évfordulót hozta fel.

 

"Ez nem egy 10 éves terv. A szurkolók türelme elfogyna, ha ez egy 10 éves terv lenne. Az biztos, hogy ez egy hároméves terv" - mondta.

 

"Azt gondolni, hogy jövőre már olyan jól fogunk futballozni, mint ahogy a Manchester City játszott a Real Madrid ellen a tavalyi szezonban, nem ésszerű. És ha hamis elvárásokat támasztunk az emberekkel szemben, akkor csalódni fognak. Tehát a legfontosabb dolog, hogy az emberek lássák, hogy fejlődünk."

 

"Azt hiszem, 2028-ban lesz a klub 150 éves évfordulója... ha a pályánk egy nagyon jó helyre vezetne ebben az időkeretben, akkor nagyon boldogok lennénk. Mert nem könnyű a Manchester Unitedet a világ legjobb futballcsapatává tenni.”

 

"A Manchester United számára a végső cél - és ez mindig is így lesz, tényleg - az, hogy a Premier League-ért és a Bajnokok Ligájáért küzdjön. Ez a világ egyik legnagyobb klubja."

 

A hónap elején a Liverpool elleni mérkőzés előtt, amelyet a United 3-0-ra elveszített, Berrada és Dan Ashworth, a klub újonnan kinevezett sportigazgatója szólt a médiához.

 

"Erik teljes támogatásunkat élvezi, és nagyon szorosan együttműködtünk ebben az átigazolási időszakban" - mondta Berrada. "Továbbra is nagyon szorosan együtt fogunk vele dolgozni, hogy segítsünk neki a legjobb eredményeket kihozni a csapatból. Még mindig hiszünk-e Erikben? Abszolút. Úgy gondoljuk, hogy Erik a megfelelő edző számunkra, és teljes mértékben támogatjuk őt."

 

Ten Hag a United vasárnapi, Tottenham Hotspur elleni Premier League-visszavágója előtt így nyilatkozott: "Dolgozunk és fejlődünk. Játékosokat kellett szerződtetnünk, és úgy döntöttünk, hogy nagyon fiatal játékosokat szerződtetünk."

 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!