Ten Hag: Zirkzee eredményes góllövő lehet

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag megerősítette hitét abban, hogy a nyáron szerződtetett Joshua Zirkzee a klub egyik legeredményesebb góllövője lehet.


A holland válogatott támadó a múlt hónapban a Fulham elleni debütálásakor szerezte a győztes gólt, és bár azóta nem talált az ellenfelek hálójába, új tizenegyesünk továbbra is veszélyt jelent a támadóterületen, és megmutatta, hogy milyen sokoldalú középcsatár. 

 

Zirkzee azon képessége, hogy játékba hozza csapattársait, figyelemre méltó tulajdonsága, és bár a menedzser elismerte, hogy ez egy előny, úgy véli, hogy még több gól jön majd új játékosunktól, ha továbbra is keményen dolgozik.

 

"Igen, úgy gondolom [hogy a United eredményes góllövőjévé válhat]" - mondta Ten Hag sajtótájékoztatójának első részében. "Persze, fiatal még. Látjuk a nagyszerű képességeit. Nagyon jó összekötő játékos, ahogy mondtad, kreatív."

 

"Lehetőségeket teremt, de legyünk igazságosak, neki is vannak jó pillanatai a kapu előtt. Szerintem volt egy nagyszerű akciója [az FC Twente ellen], és egy nagyszerű befejezése, remekül védett a kapus, ezen a téren még mindenképpen fejlődhet."

 

"Tudjuk, hogy van néhány nagyon jó tulajdonsága, és fejlődnie kell, és szüksége van a támogatásunkra, hogy megmutassuk neki, hogyan fejlődhet."

 

 

A menedzser csütörtök délután újságíróknak nyilatkozva megismételte, hogy csapatának általában több gólt kell szereznie.

 

A Vörös Ördögök domináltak a legutóbbi hazai találkozón, a Crystal Palace ellen idegenben is, de végül nem hozták el a megérdemelt három pontot, miután a 0-0-s döntetlen alkalmával nem találtak a hálóba.

 

"Ez a kulcsfontosságú terület. Csapatként kell gólokat lőnünk. Úgy gondolom, hogy az egész csapatban megvan a képesség a gólszerzésre" - magyarázta Erik.

 

"Ez egyértelmű, látod az összes lehetőséget, amit kialakítunk, de nem lövünk elég gólt."

 

"Úgy gondolom, hogy sokat juttatjuk a labdát az utolsó harmadba, de most már több előnyt kell szereznünk ebből, több hasznot kell húznunk belőle."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!