Manchester United 1-1 FC Twente

Vezetett, de végül csak egy pontot szerzett a United hazai pályán egy olyan Twente ellen, mely a szünet után sokkal jobban játszott ellenfelénél.


Tipikus angol időjárás várta a csapatokat a manchesteri estén, melyen egyik gárda sem gondolta azt, hogy beáll kapuja elé 10 emberrel.

 

Az első 10 perc sok futást hozott, ám a helyzetek nem igazán akartak jönni, ami leginkább az utolsó passzok elhibázott kivitelezése miatt történt.

 

Meglepő, de a vendégek szerezhettek volna vezetést, ám óriási helyzetben Lammers a kapu mellé lőtt.

 

A túloldalon Rashford lövését blokkolta a védelem egy szögletet követően, majd szintén az angol támadó próbálkozott, de ezúttal beadással kísérletezett, ám a védők mentettek Zirkzee elől.

 

Zirkzee és Rashford is lőhetett az első 15 perc után, de egyikük sem talált a kapuba.

 

A 26. percben Fernandes ívelte fel  labdát, Martinez fejelte a kapu elé, Zirkzeet megelőzte egy védő, de rosszul ért a labdába, ami így saját hálója felé szállt, de Unnerstall kiválóan hárított és mentett szögletre.

 

Hét perccel később Dalot indult el a bal oldalon, remekül tette ki Rashfordhoz, aki egyből kapu elé lőtt laposan, de Zirkzee nem érte el, Diallo elől pedig menteni tudtak.

 

A 35. perc meghozta a manchesteri gólt! Fernandes passzolt Dalot elé, akit szerelni próbált egy védő a tizenhatoson belül, sikerült is, de a lecsorgó labdára Eriksen érkezett és 17 méterről kilőtte a hosszú felsőt, csodaszép lövés volt, 1-0 a Unitednek!

 

A gól után is a hazaiak nyomtak, a hollandok teljesen beszorultak. Rengeteg beadás szállt a kapu elé, a védelem hősiesen küzdött. Mazraoui lövésénél a kapus remekül hárított, nem pattant ki róla, pedig ketten is vártak a labdára.

 

A szünet után a Twente labdabirtoklásban egyre közelebb került a Unitedhez, amely csak ritkán tudott kijönni térfeléről, de a kontráikra nagyon figyelni kellett holland részről.

 

Az 58. percben nagyszerű helyről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, a labda a bal alsó felé szállt, Onana nyújtózott és szögletre mentett.

 

Hihetetlen! Egyenlített a Twente. A 68. percben van Rooij öt manchesteri mellett futott el, mire végre szerelni tudták, Eriksen azonban könnyelmű volt, elvesztette a labdát, Lammers pedig a kapu felé robogott és a rövidbe lőtt, 1-1.

 

A lőtt gól méginkább meghozta a vendégek kedvét, sokkal jobban játszottak, mint ellenfelük és talán közelebb is jártak a gólhoz, mint Fernandesék. Legalábbis a 76. percig biztosan, mert ekkor Zirkzee és Dalot összjátéka után előbbi lőtt kapura, a kapus szögletre mentett.

 

Fernandes a 81. percben lőhetett jó helyről, de nem talált kaput. A hazai cserék után egyértelmű volt, hogy a Vörös Ördögök a győzelemért mentek, de nagyon kinyíltak hátul.

 

A 84. percben jó passzolgatás végén Garnacho tekert kapura, de fél méterrel eltévesztette a célt.

 

Nyomott a United, de helyzetig a 92. percig kellett várni, ekkor egy szöglet után hatalmas kavarodás alakult ki, a labda a kapu felé ment, de a kapus csodával határos módon hárított.

 

Nem érdemelt győzelmet Erik ten Hag gárdája, amelynek bár voltak jó időszakai az első félidőben, a fordulás után főleg a vendégek akarata érvényesült.

 

Európa-liga, 1. forduló
Manchester United 1-1 FC Twente
Old Trafford

 

Vezette: Simone Sozza

 

United: Onana - Mazraoui, Maguire, Martinez, Dalot - Ugarte, Eriksen(Mainoo 79.) - Diallo(Garnacho 67.), Fernandes, Rashford(Mount 79.) - Zirkzee(Hojlund 79.)
Nem használt cserék: Bayindir, Heaton, Evans, de Ligt, Casemiro, Collyer, Mount, Mainoo, Hojlund

 

Twente: Unnerstall - van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine - Regeer(Lagerbielke 83.), Vlap(Kjolo 60.) - Steijn(Rots D. 60.) - van Wolfswinkel, Lammers(Besselink 83.), van Bergen(Ltaief 74.)
Nem használt cserék: El Maach, Eiting, Van Hoorenbeeck, Tyton, Rots M., Kuipers, Mesbahi

 

Gólszerző: Eriksen 35' illetve Lammers 68'

 

Sárga lap: Martinez illetve Bruns, Lammers, van Wolfswinkel


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!