Mazraoui sajtótájékoztatájának legfontosabb kérdései

Noussair Mazraoui kedden Carringtonban hosszasan beszélgetett angol és holland újságírókkal a Manchester United FC Twente elleni Európa-liga-találkozója előtt.


A Vörös Ördögök nyári szerzeménye eddig lenyűgözte a szurkolókat a teljesítményével, és arról kérdezték, mit szólt a fogadtatáshoz, amióta a Bayern Münchentől átigazolt.

 

Nous emellett összehasonlította a Unitedet korábbi klubjával, a Bayernnel, részletesen beszélt kapcsolatáról Matthijs de Ligt-tel és Erik ten Haggal, és beleszólt a naptárban szereplő mérkőzések számáról kialakult vitába is.

 

A KAPCSOLATOK JAVULNAK
"Nos, amikor új játékosként idejössz, azt várod, hogy a dolgok jobbak lesznek. [Amikor megérkeztem] két edzésen vettem részt, a csapatban 80 százalékban olyan játékosok voltak, akikkel még soha nem játszottam együtt. Az az elvárásom, hogy amint a kapcsolatok és az automatikus reakciók beágyazódnak és természetesebbé válnak, a dolgok csak egyre jobbak és jobbak lehetnek."

 

NÖVEKVŐ MÉRKŐZÉSSZÁMOK
"Vannak tétmérkőzések, kupameccsek, válogatott mérkőzések, Európa-bajnokság, világbajnokság. Ha megfelelően szerepelsz, akkor akár 70 meccset is játszhatsz egy szezonban, ami persze nem mindenkinek való. Valószínűleg a legtöbb klubban egy-két olyan játékos lesz, aki sérülés nélkül végigcsinálja az ilyen szezont."

"Reálisan nézve az látszik, amit mondtam: egy nagy csapatban, amelyik sok meccset játszik, a játékosok nem képesek ennyi meccset játszani. Egy-két olyan játékost láthatunk, aki akár 70-et is játszik, és az egész szezonban fitt. Minden szezonban egyre több meccs lesz, és minden szezonban egyre több sérülést látsz, szóval azt hiszem, összességében ez már túl sok."

 

JÓ LÁTNI A RÉGI ARCOKAT
"Ők ketten [a Twente játékosa, Carel Eiting és Matthijs De Ligt] még mindig szoros kapcsolatban állnak egymással. Régebben [a bochumi] Dani De Wit-tel együtt elég nagy klikk voltak. Szóval jó lesz újra látni őket, már nagyon várom."

"Annak idején, amikor még az ifjúsági csapatban játszottunk, azt hiszem, Carelt nagyobb tehetségnek tartották, mint engem. Végső soron, ahogy már te magad is mondtad, mindenki a saját útját járja a futballban. Tudom például, hogy Carelnek volt egy sérülése a kezdeti időkben, ami sok gondot okozott neki. A felépülése sokáig tartott, szóval ez az egyik pont, ahol szerintem elváltak az útjaink. Ez a szép dolog a futballban, hogy az, hogy hova jutsz el, nagyon sokféle tényezőtől függ."

 

 

EMLÉKEK A TWENTÉRŐL
"A Twente mindig nehéz idegenbeli ellenfél volt. Én magam nem jártam ott túl gyakran, de az edzőnk arról a környékről származik, és nagyon jól kijövök vele, szóval ilyen értelemben jó a kapcsolatom a Twentével is."

 

AZ UNITED EGY ÚJ KIHÍVÁS
"Ha összehasonlítjuk a kettőt, nem mondhatjuk, hogy az egyik nagyobb, mint a másik. Talán nemzetközi szinten a Manchester United nagyobb, mint a Bayern, szóval ez biztosan az egyik ok. A másik ok az, hogy akkor, nyáron, a Bayernnél töltött két szezon után úgy éreztem, hogy szükségem van egy újabb lépésre, számos ok miatt. Jól éreztem magam ott, de volt egy olyan érzésem, hogy máshol jobban és kényelmesebben érzem magam. Ezért döntöttem végül a klubváltás mellett, és itt jött a képbe a Manchester United. Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kell, miért döntöttem így."

 

ERIK KOMOLY VONZERŐ 
"Természetesen ez egy komoly tényező. Mindig, ha úgy döntesz, hogy egy másik klubhoz mész, el kell döntened, hogy a menedzser és az ő futballszemlélete illik-e a te futballszemléletedhez. Én már ismertem őt, tudtam, hogy a játékfelfogása és a stílusa nagyon illik ahhoz, ahogy én játszom, és ez tényleg fontos tényező. Az, hogy korábban együtt dolgoztál vele, szintén megkönnyíti a dolgot. Tudtam, hogy mit vár tőlem, és ő is tudja, hogy mit vár el tőlem. Ezeket a dolgokat látva könnyebb, de amint mondtam, nem ez volt az egyetlen tényező, amiért ehhez a nagy klubhoz jöttem."

 

MATTHIJS ÉS ÉN
"Persze, azt hiszem, ez is az egyik nagy dolog, nem csak ő, de mások is könnyebben beilleszkednek itt. Nehéz egy új klubhoz jönni, új játékosokkal és új emberekkel megismerkedni, de abban a pillanatban, amikor jól érzed magad, akkor játszol jobban. Mivel ismertem néhány itteni játékost, és Matthijsszel együtt jöttem, ez megkönnyíti az életet."

 

A SZURKOLÓK HATALMAS POZITÍVUM
"Persze, hallod őket, és ez a szeretet a szurkolók részéről nagyon jó érzés. Nagyra értékelem őket, és ők is értékelnek engem. Ha így jól tudok kezdeni, akkor szeretnék nekik többet is adni."

 

RENE ÉS RUUD KAPCSOLATA
"Nehéz megmondani, mert még csak egy hónapja vagyok itt. Név szerint ismertem őket, de még sosem dolgoztam velük. Sokat beszélgetünk, sokat segítenek a csapatnak. Ők is nagyban hozzájárulnak a könnyű beilleszkedéshez, mert ők is beszélnek hollandul, így ismerik a kultúrát és azt, hogy milyen vagyok játékosként. Ez is segít a jobb beilleszkedésben. Sokat beszélgetünk a játékról, a pozíciókról, a védősorról, hogy fejlődjek és jobb legyek egyénileg, de egész csapatként és csoportként is."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!