Erik sajtótájékoztatójának legfontosabb kérdései

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere kedd reggel Carringtonban tartott sajtótájékoztatót, és beszélt az FC Twente elleni közelgő Európa-liga-mérkőzésünkről.


Ez lesz a nyitómérkőzésünk az új formátumú sorozatban, az első abból a nyolc mérkőzésből, amelyeken hazai és idegenbeli fellépések egyaránt leszenek, és amelyek meghatározzák majd helyünket a 36 csapatos bajnoki tabellán.

 

A Vörös Ördögök menedzserét a sérülésből visszatérő Luke Shaw-ról, a csapat vezetéséről a hektikus menetrend során, valamint az Európa-ligával kapcsolatos ambícióinkról kérdezték.

 

NINCSENEK ÚJ VISSZATÉRŐK

"Nem, nincs különbség a múlt szombati, Crystal Palace elleni mérkőzésen pályára lépő csapathoz képest."

 

SHAW VISSZATÉRÉSE

"Szerintem valószínűleg [a szünet előtt már visszatérhet], de ezt nem tudom 100 százalékig biztosra mondani."

 

A CSAPAT KIEGYENSÚLYOZÁSA

"Szükségünk van egy olyan csapatra, amely több, mint 11 játékosból áll. Több játékosra van szükségünk. És aztán meccsről meccsre fogjuk kiválasztani a csapatot. De nem lehet azt mondani, ez a legjobb tizenegy ebben a pillanatban, majd meglátjuk. És persze a forma is hozzátartozik. A taktika is része ennek. De mindenképpen a játékosok terhelésének menedzselése is fontos."

 

ESÉLYEK TEREMTÉSE

"Aggódom-e [a gólszerzés miatt]? A szezon első mérkőzésein sok lehetőséget teremtünk. Múlt héten hetet lőttünk a Barnsley ellen, szóval képesek vagyunk sok gólt szerezni. De ez a játék egy olyan része, amiben jobbnak kell lennünk, fejlődnünk kell. Könyörtelenebbnek kell lennünk gólhelyzetben."

 

MÉRKŐZÉSEK SŰRŰSÖDÉSE

"Azt hiszem, egyedül, klubként nem tudsz ezen változtatni. Ez a teljes iparágat érinti. A klubokat, a játékosokat, az edzőket és sok mást, akik ott vannak a labdarúgás környezetében, akiknek azon kell dolgozniuk, hogy javítsanak a játékon, de természetesen meg kell találni a megfelelő egyensúlyt, mert végső soron ez pénzügyi kérdés. És mi profik vagyunk, tehát a bevételeknek jönniük kell. De igen, ezt egyensúlyba kellene hoznunk."

 

 

EUROPA-LIGA LEHETŐSÉG

"Ez egy lehetőség, több út is van a kívánt célok eléréséhez, és ez is egy út is. Szóval igen, természetesen ez a legnehezebb valószínűleg, mert egy 32 fős tornán a legjobbnak kell lenned. De ez egy cél, és ez egy olyan út, amelyen végig akarunk menni."

 

TWENTE KAPCSOLATOK

"Rengeteg kapcsolat van oda-vissza a United és az FC Twente között, köztem és Rene Hake között, köztem és Ruud [van Nistelrooy] között. Vannak olyan kapcsolatok is, amelyek a különböző Ajax-játékosok révén alakultak ki, akikkel mindannyian kapcsolatban álltunk."

 

GONDOLATOK A SORSOLÁSRÓL

"Jobban szerettem volna valaki más ellen játszani. Nem jó érzés olyannak ártani, akit szeretsz."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!