Beharangozó: Manchester United - Twente

Megkezdi Európa-liga szereplését Erik ten Hag csapata.


A Vörös Ördögök hazai pályán kezdik meg szereplésüket a második számú európai kupasorozatban, a vendég pedig a holland Twente együttese lesz, amely egy új ellenfél lesz az angol rekordbajnok számára.

 

Az új ellenfél mellett újfajta lebonyolítása is lesz a sorozatnak. A legnagyobb változást az jelenti, hogy immár nincsenek csoportmérkőzések, helyette egy tabellás, 36 csapatos főtábla van, a küzdelemsorozat végén pedig akár még a 24. helyezett is a nyolcaddöntőbe juthat. Az új lebonyolításnak köszönhetően a csapatok az eddigi 6 csoportmérkőzés helyett 8 találkozót fognak játszani, mindegyiket más ellenfél ellen. 

 

A főtábla első 8 helyén végző csapatok egyenesen a nyolcaddöntőbe jutnak, a 9-24. helyen végző csapatokra pedig rájátszás vár, hogy bekerülhessenek a legjobb 16 közé. A 25-36. helyen záró csapatok számára pedig véget érnek a nemzetközi kupaküzdelmek. 

 

A kieséses szakaszban továbbra is oda-visszavágós küzdelmek lesznek, a kupa sorsa pedig továbbra is a döntőben dől el egy mérkőzésen.

 

Ezek ismeretében nézzük is, hogy miket lehet tudni a holnapi mérkőzéssel kapcsolatban.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Lindelöf (sérülés), Malacia (térdsérülés), Shaw (egészségügyi probléma), Yoro (bokasérülés)

 

Twente: Taha (sípcsontsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A szerda esti mérkőzés lesz a két csapat első találkozója. Minden nemzetközi sorozatot figyelembe véve a Vörös Ördögök 9 mérkőzésből csupán egyet veszítettek el hazai közönség előtt holland csapatokkal szemben, amely mellett 7 győzelem és 1 döntetlen szerepel a nevük mellett. Azt az egyetlen vereséget az Ajax ellen szenvedték el még 2012-ben, amikor 2-1-re kikaptak az Old Traffordon egy Európa-liga találkozón.

 

Minden nemzetközi sorozatot figyelembe véve a Twente eddig 13 alkalommal találkozott angol csapatokkal és csupán 1 meccset tudtak ezek közül megnyerni, emellett 5 döntetlent értek el és 7 esetben vereséget szenvedtek. Egyetlen említett győzelmük 2011 decemberében volt a Fulham ellen.

 

Miután 2012-ben első két hazai meccsüket elveszítették a Vörös Ördögök az Európa-ligában, a következő 24-ből mindössze 1-et buktak el, amely mellett még 18 győzelmük és 5 döntetlenjük született.

 

A Twente együttese a legutóbbi 7 Európa-ligája összecsapásán nyeretlen maradt 4 döntetlennel és 3 vereséggel a kosarukban. 

 

2018 februárjában debütál a Manchester Unitedben Bruno Fernandes nemzetközi porondon és több gólban működöt közre az Európa-ligában, mint bármely más játékos. A portugál magnifico összesen 35 gólból vette ki a részét, 20 gól és 15 gólpassz szerepel a neve mellett.

 

 

Európa-liga, Főtábla - 1. forduló

Manchester United - Twente

Old Trafford, 2024.09.25. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Simone Sozza (olasz)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Mazraoui - De Ligt - Martinez - Dalot - Ugarte - Mainoo - Antony - Fernandes - Rasford - Hojlund

 

Twente: Unnerstall - Rooij - Hilgers - Bruns - Salah-Eddine - Regeer - Eiting - Rots - Stejin - Bergen - Lammers

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést az RTL+-on követhetitek élőben.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Twente

Európa-liga csoportkör, 1. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!