Erik: Nem jó érzés olyannak ártani, akit szeretsz

Erik ten Hag bevallotta, jobban örült volna, ha nem az FC Twentét kaptuk volna ellenfélül a szerdai Európa-liga-nyitányon, mivel személyes vonzalmat érez egykori klubja iránt.


A holland az enschedei klub ifjúsági rendszerében kezdte profi játékos pályafutását, és Erik is kisfiú kora óta az FC Twente szurkolója.

 

Kedden Carringtonban a United menedzsere leült a média képviselői elé a Vörös Ördögök nyolc Európa-liga-mérkőzésének első találkozója előtt.

 

Az első kérdés egyenesen Ten Hag és a klub közötti kapcsolatra irányult, ahol háromszor is futballozott, majd ifjúsági edzőként és menedzserasszisztensként is dolgozott.

 

"A Twente sokat adott nekem" - ismerte el Erik. "Az akadémiájukon végeztem. Az első ifjúsági csapat generációjához tartoztam, amikor sok év után újraindult az ifjúsági bajnokság. Szóval számomra komoly múlttal rendelkezik, a Diekman Stadion, és most a Grolsch Veste Stadion."

 

"Az összes csapat közül a Twente az a csapat, amelyet a legjobban követek."

 

A United még soha nem játszott a Twente ellen tétmérkőzésen, de Ten Hag már nagyon figyeli a csapatot, már csak a szórakozás kedvéért is.

 

 

Arra a kérdésre, hogy a United felkészülési programja mellett hogyan jut ideje a Twentére is figyelni, Ten Hag elmondta, hogy megtalálta azt a módszert, amellyel egyszerűbben, kevésbé kritikusan figyeli az enschedei klubot.

 

"Szurkolóként nézem őket" - magyarázta. "Szurkolóként, nem pedig elemzőként. Ez egy másfajta módja annak, ahogyan nézem a meccseiket."

 

"Rengeteg kapcsolat van oda-vissza a United és az FC Twente között, köztem és Rene Hake között, köztem és Ruud [van Nistelrooy] között" - folytatta, némi utalást adva arra, hogy a sorsolás óta milyen sok beszélgetés zajlik a játékosokról Carringtonban.

 

"Vannak olyan kapcsolatok is, amelyek a különböző Ajax-játékosok révén alakultak ki, akikkel mindannyian kapcsolatban álltunk."

 

"Jobban szerettem volna valaki más ellen játszani. Nem jó érzés olyannak ártani, akit szeretsz."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!