Stabil hátsó alakzat

A Manchester United 2023 januárja óta először nem kapott gólt három egymást követő találkozón.


Ez a statisztika vélhetően Erik ten Hag menedzsernek is tetszeni fog, hiszen a Vörös Ördögök kezdik felépíteni a hátsó alakzatot, miután a sérülések megakadályozták ezt az elmúlt időszakban.

 

A védők sérülései sújtották a 2023/24-es szezonunkat, ennek ellenére a United végül talpra állt, és májusban a Wembley Stadionban a Manchester City ellen FA-kupa győzelmet szerzett.

 

A legutóbbi, Sasok elleni mérkőzés már a harmadik a sorban, miután az elmúlt hét napban a Southampton és a Barnsley ellen is erős teljesítményt nyújtottunk.

 

2023 januárjában ugyanezt a bravúrt sikerült elérni, ami ismét azt mutatja, hogy a türelem, és az edzőpályán végzett munkánk végre hasznosul.

 

2022. december 31-én, a Nottingham Forest elleni 3-0-s sikerrel kezdődött az a sorozat, majd ezt a győzelmet néhány nappal később a Wolverhampton Wanderers elleni 1-0-s siker követte a Molineux-ban, Marcus Rashford késői győztes góljának köszönhetően. Ezután egy újabb stabil védekezés január 3-án, a Bournemouth ellen otthon.

 

 

A tegnapi eredmény részben Andre Onana remek munkájának volt köszönhető a Selhurst Parkban, különösen a második játékrészben mutatott hőstetteiért.
Az első félidőben mindössze egyetlen lövést engedtünk egy olyan csapatnak, amely Oliver Glasner alatt igazi veszélyt jelent előrefelé.

 

Eddie Nketiah lövését a kameruni jól védte, majd azonnal hárította Ismaila Sarr próbálkozását is.

 

A hátsó alakzatban Lisandro Martinez és Matthijs de Ligt is kezdett olyan dolgokat mutatni, amire büszkék lehetünk. Noussair Mazraoui a jobbhátvéd posztján ismét lenyűgözően szerepelt, Diogo Dalot szorgalmas munkája pedig a számára ismeretlen balhátvéd szerepkörben sem maradt észrevétlen.

 

De Ligt az első félidőben akár maga is megnyithatta volna a gólok sorát, két alkalommal is, de a korábbi Vörös Ördög, Dean Henderson a Palace kapujában megakadályozta.

 

Ten Hag emberei számára legközelebb az Európa-liga új idényének nyitó mérkőzése következik, hiszen szerda este hazai pályán fogadjuk az FC Twentét.

 

Reméljük, hogy még határozottabban védekezünk és ismét nem kapunk gólt, a szombat esti, fővárosi fellépésünkből pedig pozitívumokat emelhetünk ki annak ellenére, hogy a kapu előtt nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!