Erik sajtótájékoztatójának legfontosabb kérdései - 2. rész

Erik ten Hag továbbra is biztos abban, hogy Manuel Ugarte "nagyon jó játékos" lesz a Manchester Unitednél, az első néhány héten látottak alapján.


A Paris Saint-Germain korábbi középpályása későn érkezett a Unitedhez, a nyári átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott, de azóta elkezdett beilleszkedni új környezetébe.

 

Mióta a szeptemberi szünetben visszatért válogatottjától, Ugarte a Southampton és a Barnsley elleni legutóbbi szerepléssel már belekóstolt az angol futballba, és a szombati, Crystal Palace elleni Premier League-meccs előtt az edzéseken folytatja a beilleszkedést.

 

Az említett mérkőzés előtti sajtótájékoztató második részében Ten Hag az újságírók előtt hangsúlyozta, hogy Manuelnek időre lesz szüksége az átálláshoz, de semmi akadálya annak, hogy az elkövetkező években az Old Traffordon teljesítse ki a benne rejlő lehetőségeket.

 

UGARTE ÉPÍTKEZIK

"Ő egy olyan játékos, akinek nagyon kevés foglalkozása volt velünk, de most már van benne egy kezdő. Southamptonban csereként lépett pályára. Igen, még mindig a beilleszkedés folyamatában van. Be kell illeszkednie a csapatba, és tudnia kell, hogy mi a játék, mik az elvek, mik a szabályok, és ismernie kell a csapattársait. Különösen, hogy a profilja alapján tudja, mit tud hozzátenni a csapatához. Szóval igen, egy folyamatban van, és ez eltart egy ideig, de el fog jönni a pillanat. És már most látható, hogy amikor teljesíti ezt a folyamatot, akkor tényleg nagyon jó játékos lesz számunkra."

 

RASHFORD RUGALMAS

"Azt hiszem, minden játékosnak, aki a Premier League-ben játszik, de ebben a klubban főként, szüksége van némi rugalmasságra. És nem minden futballkarrier csak a felfelé vezető útról szól, néha az út lefelé vezető is lehet, és ezt meg kell oldanod. Marcus Rashford elég tapasztalt [ahhoz], hogy ezt tudja. Tehát tudja, ha vannak visszaesések, hogyan kell visszatérni, hogyan kell kezelni a karrierjét, hogyan kell beállítani a teljesítményét, hogy mindezzel szembe tudjon nézni. És szerintem ő már úton van visszafelé. Nagyon jól kezdte a szezont, és most folytatnia, és fejlődnie kell."

 

NAGY LÉPÉSEK AMADTÓL

"Nagyon jól halad. Azt mondanám, hogy szerintem januártól kezdve nagyot lépett előre. Most már minden meccsen számításba vehető. Remélem, hogy folytatja ezt a folyamatot, és van néhány olyan tulajdonsága, ami nagyon sokat segíthet egy csapatnak."

 

 

TUDJUK, HOGY MIT HOZHAT MOUNT

"Már a szezon elején is láttunk villanásokat, hogy mire képes. De amire szüksége van, az egy olyan időszak, egy hosszabb időszak, amikor teljes mértékben a csapattal edzhet és a csapattal játszhat, mert akkor fel tud gyorsulni, és akkor mindenki látni fogja a kvalitásait. De igen, teljesen meg vagyok győződve arról, hogy a szezon elején ismét láttam, mit tud hozni a csapatba, és biztos vagyok benne, hogy ha egyszer hosszabb időre bevethető lesz, akkor tényleg fejlődni fog."

 

A SÉRÜLÉSEK CSÖKKENTÉSÉN DOLGOZNI

"Nem lehet elkerülni [a sérüléseket]. Olyan sok olyan körülmény van, amire nincs ráhatásod, és ez bármikor megtörténhet. De vannak olyan körülmények is, amelyek felett át tudod venni az irányítást. A nyáron végeztünk néhány felülvizsgálatot, és igen, folyamatosan dolgozunk a fejlesztéseken, hogy a lehető legnagyobb mértékben kézben tartsuk az irányítást."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!