Rashford a támadóegységet dícsérte

Marcus Rashford úgy érezte, hogy támadójátékosaink kiválóan megtalálták a tereket és jó döntéseket hoztak a Barnsley elleni meggyőző Ligakupa-győzelem során.


Rashford két találattal ünnepelte 200. fellépését az Old Traffordon a United színeiben a Kuvaszok elleni, 7-0-s győzelem során, ezzel biztosítva kényelmes továbbjutásunkat a Ligakupa negyedik fordulójába.

 

A csatár mellett Alejandro Garnacho és Christian Eriksen is feliratkozott a góllövőlistára ezen az estén, valamint Antony, aki az első félidőben egy büntetőt értékesített.

 

A háromfős támadósor középen játszó Rashford - aki mellett Antony és Garnacho kezdett - kulcsszerepet játszott a pályán töltött egy órában - ő szerezte az első és ötödik gólunkat, mindkét lábbal magabiztos befejezéssel.

 

Mindkét próbálkozáshoz Garnacho adta a gólpasszt, az elsővel megnyitotta a gólcsapot azon az estén, ami után Rashford úgy érezte, hogy a támadójátékunk még inkább előtérbe került.

 

"Fontos, hogy legyenek ilyen kapcsolatok a pályán, és elöl, a középpályával összekapcsolódva úgy éreztem, hogy ma nagyon jól teljesítettünk" - mondta Rashford a Sky Sportsnak, amikor a Garnachoval való kapcsolatáról kérdezték.

 

"Az első gól előtt egy kicsit nehéz volt, de az első gól után jobb területeket találtunk, és valószínűleg jobb döntéseket hoztunk a gólszerzés érdekében."

 

A legutóbbi két meccsén immár három gólt szerző Rashfordot a javuló önbizalomról is kérdezték, valamint arról, hogy képes-e fenntartani góllövő formáját - a támadó vélhetően már a következő erőpróbára koncentrál, amikor szombaton a Crystal Palace-hoz utazik csapatával.

 

 

"Korai még megmondani, de remélem" - tette hozzá Ten Hag állítása kapcsán, miszerint Rashford számára most már elkezdenek majd ömleni a gólok. "Most már a következő meccsre figyelünk, pihenünk, regenerálódunk, és a következőre koncentrálunk."

 

"Ilyen a futball - néha vannak hullámvölgyek, néha pedig hullámhegyek. Ezeket a meccseket arra kell használnunk, hogy megtaláljuk a lendületet, megtaláljuk az összhangot, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, hogy minden meccsen a legmagasabb szinten teljesítsünk."

 

RASHFORD LIGAKUPA-REKORDJA

Az Old Traffordon kétszer is betalálva Rashford a második helyre lépett előre a Ligakupában szerzett gólok örökranglistáján klubon belül.

 

Az ebben a sorozatban 24 mérkőzésen szerzett 16 góljával már holtversenyben áll Mark Hughes eredményével - aki ugyanezt a számot úgy érte el, hogy 14 mérkőzéssel többet játszott -, és csak Brian McClair múlta felül őket, akinek lenyűgöző rekordja 45 fellépésen 19 gólt mutat.

 

Rashy első gólját a 2016/17-es szezonban, a Northampton Town elleni idegenbeli mérkőzésen szerezte a sorozatban, abban a szezonban, amelynek végén a Southampton elleni, Wembleyben rendezett döntőben felemelhettük a trófeát.

 

Persze Rashfordnak nagy szerepe volt abban is, hogy a Vörös Ördögök megismételhették ezt a bravúrt Erik ten Hag első szezonjában - a 2022/23-as szezonban a Ligakupa minden fordulójában betalált, többek között a Newcastle United elleni 2-0-s győzelemmel zárult döntőben is.

 

A Ligakupa negyedik fordulójának sorsolására jövő szerdán kerül sor.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!