Pontos Antony

Antony mindössze az ötödik Manchester United-játékos lett, aki Erik ten Hag regnálása alatt büntetőből gólt szerzett a klub színeiben.


A brazil a Barnsley elleni Ligakupa-mérkőzésen duplázta meg az előnyt, miután Marcus Rashford egy szép egyéni villanással megnyitotta a gólok sorát. A támadósorba visszakerült jobbszélső egy Rashford átadást üldözött, és Gabriel Slonina előtt érte el a labdát, a vendégkapus pedig eltalalálta őt.

 

Antony higgadtan lőtte ki Slonina kapujának bal oldalát, és ezzel megszerezte első gólját a szezonban, legutóbb áprilisban, a Burnley ellen talált be.

 

A szétlövéseket leszámítva ő egyike azon kevés játékosnak, aki büntetőből gólt szerzett, mióta Ten Hag átvette az irányítást. 

 

 

Az első Cristiano Ronaldo volt, aki 2022 szeptemberében a Sheriff Tiraspol ellen büntetőből lőtt gólt az Európa-liga mérkőzésen.

 

Anthony Martial aztán a következő hónapban a Manchester City elleni derbin az Etihad Stadionban szerzett gólt.

 

Rashford az Everton elleni, FA-kupa-győzelem alkalmával, a hosszabbításban megítélt büntetőjével lett a névsor harmadik szereplője.

 

Bruno Fernandesnek meglepő módon 2023 februárjáig kellett várnia arra, hogy felkerüljön a listára, a Crystal Palace elleni 2-1-es hazai győzelem alkalmával egy VAR-bírálatot követően nyitotta meg a gólok sorát.

Bruno volt a következő öt pontrúgásunk gólszerzője is, és bár Rashford is betalált párszor, a klubkapitány a rendszeres büntetés-végrehajtó.

 

Mivel azonban a portugál válogatott játékos kedden a kispadon kezdett, Antony kihasználta a lehetőséget.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!