Rashford illusztris társaságba került

Marcus Rashford megbecsült társaságba került a Southampton elleni, szombati gólja után.


Tízes számú játékosunk a St Mary's Stadionban szerzett találatával vetett véget góltalan sorozatának, miközben a United visszatért a győzelem útjára a Premier League-ben.

 

A 2024/25-ös szezonban Rashford immár tizedik különböző Premier League-szezonjában szerzett gólt, amit kutatásunk szerint csak négy másik Vörös Ördögnek sikerült elérnie.

 

Rashford nem vesztegette az időt a topligában való akklimatizálódásra, hiszen 2016 februárjában, az Arsenal elleni bajnoki debütálása első félidejében kétszer is betalált.

 

A tinédzser a szezon vége előtt még további három gólt szerzett, majd a következő szezonban is ötöt, majd a 2017/18-as szezonban nyolcat, amikor a Premier League második helyén végeztünk.

 

Rashy folyamatosan fejlődött támadóként, majd a következő három idény mindegyikében kétszámjegyű gólt termelt, és a 2019/20-as szezonban Ole Gunnar Solskjaer regnálása alatt szerzett 17 találatával új egyéni csúcsot állított fel.

 

A sérülésektől sújtott 2021/22-es szezon - Marcus 25 mérkőzésen négy gólt jegyzett - hamar feledésbe merült, mivel Erik ten Hag első szezonjában ismét 17 találatig jutott.

 

Hét gól következett 2023/24-ben, és Rashford - aki még mindig csak 26 éves - szombaton tizedik szezonjában jegyzett találatot.

 

 

De ki az a másik négy játékos, akik az évek során ilyen gólszerzési mutatót produkáltak?

 

Ryan Giggs a csúcstartó, aki az első 21 Premier League-idény mindegyikében gólszerző volt, mielőtt utolsó évében - amikor már 40 éves volt - elmaradt a találat.

 

Giggsy rekordja még lenyűgözőbb, ha figyelembe vesszük, hogy az 1990/91-es és az 1991/92-es első osztályban is betalált, mielőtt a bajnokságot Premier League-re keresztelték volna.

 

A Premier League-ben Paul Scholes kettővel van lemaradva egykori csapattársa mögött, bár az ő rekordjában nincs gól nélküli szezon, hiszen 19 szezonjának mindegyikében betalált.

 

Minden idők legjobb góllövője, Wayne Rooney nem meglepő módon ennek a klubnak is tagja, és egyike annak a három játékosnak, aki legalább tíz szezonban szerzett tíznél több találatot. Alan Shearer és Frank Lampard a másik két ilyen játékos.

 

A negyedik név talán kicsit meglepőbb, ha figyelembe vesszük a pályán elfoglalt pozícióját, de Roy Keane a Unitednél töltött 13 élvonalbeli szezonjából 11-ben legalább egy góllal mérlegelt - a kivétel a sérülésektől sújtott 2002/03-as szezon, és a 2005/06-os, amikor novemberben távozott a klubtól.

 

Természetesen az angol élvonalbeli labdarúgás nem a Premier League-gel kezdődött, és több játékosunk is elérte ezt a bravúrt 1992 előtt.

 

Úgy gondoljuk, hogy az alábbi lista kellően átfogó, visszanyúlik egészen az 1892-es első ligás debütálásunkig.

 

Ryan Giggs (23)
Paul Scholes (19)
Bobby Charlton (17)
Bryan Robson (13)
Wayne Rooney (13)
George Best (11)
Roy Keane (11)
Denis Law (11)
Mark Hughes (10)
Lou Macari (10)
Marcus Rashford (10)
Jack Rowley (10)
Dennis Viollet (10)

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!