Southampton 0-3 Manchester United

Nehezen indult, de a végére magabiztos United siker született egy teljesen széteső Southampton ellen.


A Manchester United kikötővárosi kiruccanásával indult az angol élvonal negyedik fordulója.

 

A mérkőzés első perceiben leginkább a vendégek járatták a labdát, ám a 7. percben Dalot hibája után a hazaiak előtt adódott lehetőség, de Dibling tekerését hárítani tudta Onana. Ez a helyzet mintha felébresztette volna a Southamptont, két perccel később ismét helyzet alakulhatott volna ki, de szerencsére de Ligt tisztázni tudott.

 

A 15. percben végre eljutott a kapuig a United. Diallo átadása után Eriksen tálalt Zirkzee elé, aki csúszva beleért még a labdába a kapu előtt, de irányítani már nem tudta, így a kapus kaparintotta meg a játékszert.

 

Két perccel később szöglet szállt be a hazai kapu elé, a védők kifejelték a labdát, amire Mazraoui csapott le, egyből kapura lőtt, de könnyen védett Ramsdale.

 

Walker-Peters tört be a manchesteri ötösbe, lövés helyett társat akart megjátszani, de Eriksen tisztázott, amiből indulni tudott a United, Diallo megtartotta a labdát és a túloldalon felfutó Fernandeshez passzolt, aki továbbra is rendkívül lassan tud labdát vezetni, ketten be is érték, lövése pedig rendkívül gyengére sikeredett.

 

A félidő felénél Sugawara cselezte be magát a tizenhatosra, remek lövést eresztett meg, de Ligt jó helyen állt és már sokadjára mentett nagyon fontos pillanatban.

 

A 30. percben Dalot-nál gurult el a gyógyszer, azt gondolta magáról, hogy Wan-Bissaka, de ő nem tud úgy becsúszva szerelni, mint a korábbi manchesteri, aminek eredménye egy büntető volt a hazaiaknak. Archer állt a labda mögé, Onana pedig kiválóan hárította a lövését. A portugál most nagy köszönetet mondhatott a kapusnak.

 

A 35. percben Rashford átadása találta meg Zirkzeet, aki 17 méterről lőtt, Ramsdale szögletre mentett. A sarokrúgás után jól szállt be a labda a kapu elé, ahol de Ligt érkezett és a hosszúba fejelt, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Öt perccel később megduplázhatta volna előnyét a United, Rashford kapott kiváló labdát, lövésénél azonban hatalmasat védett Ramsdale. Ami nem sikerült neki az előbb, a szöglet után igen, a tizenhatos vonaláról a hosszú alsót célozta meg, a labda utat talált és a kapuban kötött ki, 2-0!

 

Rosszul indult a találkozó, de a félidő második felében a vendégek kettő alkalommal betaláltak a kihagyott büntetőt követően.

 

A második játékrész manchesteri helyzetet hozott először, Diallo vezette a labdát a védelemre, majd a mellette felfutó Mazraouit játszotta meg, aki centerezés helyett lőtt, de a rövid sarok mellé gurult a labda.

 

Az 51. percben szép támadást vezetett a United, Rashford kísérletezett, de Bednarekről szögletre pattant a játékszer.

 

A Soton játékában semmi veszélyt nem lehetett fellelni, a Vörös Ördögök kontroll alatt tartották ellenfelüket.

 

A 60. percben Zirkzee sokadjára csinált érthetetlen dolgot, ami után végül Rashford szedte össze a labdát, lövését azonban kapu fölé tolta Ramsdale.

 

Négy cserével próbálta frissíteni csapatát a Soton menedzsere, de nem történt érdemi változás a játékukban. Tíz perccel később ten Hag is cserélt, a három becserélt focista között szerepelt az az Ugarte is, akinek ez volt a bemutatkozása.

 

A végére még sérülés miatt is cserélnie kellett a Unitednek, miután Martinezt is sérülés miatt cserélte le a menedzser, de Ligt is erre a sorsra jutott. Remélhetőleg egyiküknél sem komoly a helyzet.

 

A ráadás perceiben Zirkzee lőhetett volna gólt, de 7 méterről nem sikerült betalálnia, Harwood-Bellis nagyszerűen blokkolt, maradt a 0-2.


A 96. percben Garnacho is betalált. Dalot beadását a csereként beállt támadó lőtte a léc alá 9 méterről, 3-0 a Unitednek!

 

Az elején inkább a hazaiak akarata érvényesült, ám a manchesteriek egyre inkább átvették az irányítást és a gólok után teljesen kézben tartották a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel a United megduplázta pontjainak számát, míg a Soton továbbra is nulla egységgel rendelkezik.

 

 

Premier League, 4. forduló
Southampton 0-3 Manchester United
St.Mary's Stadium

 

Vezette: Stuart Attwell

 

Soton: Ramsdale - Sugawara, Bednarek, Stephens - Dibling(Fraser 63.), Fernandes(Harwood-Bellis 81.), Downes, Ukochukwu(Lallana 63.), Walker-Peters - Brereton Diaz(Cornet 63.), Archer(Stewart 63.)
Nem használt cserék: McCarthy, Aribo, Armstrong, Taylor

 

United: Onana, Mazraoui(Maguire 73.), de Ligt(Casemiro 87.), Martinez(Evans 77.), Dalot - Eriksen(Ugarte 73.), Mainoo - Diallo, Fernandes, Rashford(Garnacho 73.) - Zirkzee
Nem használt cserék: Bayindir, Collyer, Wheatley, Antony

 

Gólszerző: de Ligt 35', Rashford 41', Garnacho 96'

 

Sárga lap: Cornet illetve Mainoo, Eriksen, Fernandes, Maguire

 

Kiállítva: Stephens

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!