Ronaldo páros lábbal szállt bele Ten Hagba, a klubot pedig figyelmeztette

Cristiano Ronaldo ismét heves kritikával illette a Manchester United menedzserét, Erik ten Hagot és szerinte a klubnál "mindent újjá kell építeni" annak érdekében, hogy újra a legnagyobb trófeákért lehessenek csatában.


A holland menedzser erős nyomás alatt áll, miután - negatív rekordnak számító - 8. helyen végeztek az előző szezonban a Premier League-ben, a mostani idényt pedig három forduló alatt két vereséggel indították.

 

Ronaldo, aki két időszakban is szolgálta a Vörös Ördögöket, mielőtt Szaúd-Arábiába, az Al-Nassr együtteséhez szerződött volna, pedig most nyilvánosan megkérdőjelezte Ten Hag mentalitását.

 

"Az edző azt állítja, hogy nem lehetnek harcban a Premier League és a Bajnokok Ligája megnyeréséért" - kezdte a mai napon megjelenő Rio Ferdinand Presents podcastban.

 

"A Manchester United edzőjeként nem mondhatsz olyat, hogy nem fogtok harcban állni a bajnokság vagy a Bajnokok Ligája megnyeréséért."

 

"Mentális szempontból talán azt kimondhatja, hogy nincs meg bennünk hozzá a szükséges potenciál, de ilyet nem viszont nem mondhat. Meg fogjuk próbálni, mert meg kell próbálnunk."

 

"Én azt kívánom a Manchester Unitednek, ami az én kívánságom is - hogy legyenek a lehető legjobb csapat."

 

"Imádom a klubot ... Én nem az a fajta srác vagyok, aki elfelejti a múltat."

 

 

Első, hat évig tartó manchesteri időszaka során Ronaldo háromszor ünnepelhetett bajnoki címet a klubbal, emellett megnyerték egyszer-egyszer a Bajnokok Ligáját és az FA-kupát is, illetve kétszer a Ligakupában is diadalmaskodni tudtak a Klubvilágbajnokság és a Community Shiled elhódítása mellett, mielőtt 2009-ben a Real Madridhoz igazolt volna.

 

2021 augusztusában már a Juventustól tért vissza az Álmok Színházába és összesen a két időszakában 346 mérkőzésen 145 alkalommal tudott eredményes lenni a United mezében, majd 2022 decemberében az Al-Nassr játékosa lett.

 

Egy hónappal korábban Ronaldo egy Piers Morgannek adott nagy port kavart televíziós interjúban arról beszélt, hogy "elárulták" és el akarták őt távolítani.

 

Amikor egykori Unitedes csapattársa, Rio Ferdinand podcast műsorában beszélt, a portugál válogatott támadó azt mondta, hogy Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása után a klubnál "elmaradt a fejlődés".

 

A  Manchester United azóta nem tudott aranyérmet ünnepelni a Premier League-ben, de az új társtulajdonos, Sir Jim Ratcliffe szeretné újra visszahozni sikeres időszakot a klub életébe, miután 25 százalékos tulajdonrészt szerzett és teljes mértékben átvette cégével, az INEOS-szal a futball szakmai irányítást.

 

"Véleményem szerint mindent újjá kell építeniük" - tette hozzá Ronaldo.

 

"A klubnak időre van szüksége az újjáépítéshez, mert bár még mindig a világ legjobb klubjának számítanak, de változniuk kell. Meg kell érteniük, hogy ez az egyetlen út."

 

"Ez az, amiért meg kell mutatniuk, hogy képesek újra változni, a klub strukturáját, infrastrukturáját és minden mást is figyelembe véve. A klub tulajdonosai áldoznak az edzőkomplexum fejlesztésére, aminek örülök [mert elkezdődtek a változások]."

 

"Én hiszem, hogy a klub fényes jövő előtt áll. Hiszem ezt, de nem szabad csak a tehetségre hagyatkozniuk. A legalsó szintről kell kezdeniük az építkezést. Ha nem így lesz, akkor nem lesznek versenyképesek. Lehetetlen lesz."

 

Ronaldo a kritikák mellett dicsérettel illette a klub azon döntését, hogy egykori csapattársát, Ruud van Nistelrooy-t is szerződtették Erik ten Hag edzői stábjának megerősítésére.

 

 

"Ha Ten Hag hallgat Ruudra, akkor képes lehet [segíteni magán]."

 

"Szerintem ez sokat segíthet, mert jól ismeri a klubot, a klubnak pedig hallgatnia kell azokra, akik már korábban is ott játszottak."

 

"Rád [Rio] vagy Roy Keane-re, vagy Paul Scholes-ra, Gary Neville-re, Sir Alex Fergusonra. Nem lehet a klubot tudás nélkül újjáépíteni - azokkal, akik az irodában ülnek."

 

"Azok az emberek, akik tagjai voltak a klub öltözőjének, értik a futballt. És azt is tudják, miként kell a játékosokkal bánni."

 

"Szóval hiszem, hogy Ruud segítség lesz a klub számára, mert belülről jön. Ismeri a klubot, a szurkolókat. Ha az edző hallgat rá, szerintem a klub is fejlődni fog tudni."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!