De Ligt: 11 játékossal nem lehet végigjátszani a szezont

A Manchester United védője, Matthijs De Ligt a Vörös Ördögök keretmélységének fontosságáról beszélt.


A klub idei nyári erősítési terveinek fókuszában a védelem állt, ahol De Ligt is tevékenykedik és ennek megfelelően a holland játékos Leny Yoro-val karöltve érkezett a már olyan játékosokat felsorakoztató belső védő posztokra, mint Lisandro Martinez, Harry Maguire, Victor Lindelöf és Jonny Evans.

 

Ez azonban nem aggasztja a korábbi Ajax-nevelést, aki a versenyhelyzetet üdvözítőnek tartja, mind a hektikus menetrend igényelte rotálás, mind pedig egymás motiválása szempontjából.

 

"Nem lehet 11 játékossal végigcsinálni" - kezdte a Bayern Münchentől érkezett játékos.

 

"Igazából legalább két jó játékosra szükség van posztonként."

 

"Ez képes biztosítani a szükséges versenyhelyzetet, amelytől pedig mindenki jobb játékossá válhat, hiszen így minden egyes napon meg kell mutatnod, hogy te vagy a legjobb a posztodon és te tudod segíteni a csapatot."

 

 

A Unitedet az előző szezonban nagyon kemény sérülés hullám sújtotta és nem lehet megjósolni, hogy mi vár rájuk ebben az idényben a hátsó alakzat tekintetében, hiszen a védelem szinte összes tagja töltött hosszabb-rövidebb időszakot az orvosi szoba környékén kényszerűségből.

 

Most, hogy De Ligték érkezésével nőtt a bevethető játékosok létszáma, Erik ten Hag abban reménykedhet, hogy ezek csak rossz múltbeli élmények lesznek az idő előre haladtával.

 

De Ligt szerint azonban jelen helyzetben sokkal többről van szó annál, mint hogy számszerűleg többen vannak a védők, hiszen a keret összes tagjának össze is kell szoknia, de úgy gondolja, hogy sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt a csapat összetételét illetően.

 

"Nagyon sok igen tehetséges játékos van a keretünkben. Szerintem a többség 22 és 28 év közötti játékos. Emellett pedig vannak remek tapasztalt tagjai is a keretünknek" - tette hozzá.

 

"Ha ezeket az összetevőket megfelelően vegyítjük, akkor egy nagyon jó csapat tud összeállni."

 

A válogatott védő felismerte, hogy a jelenlegi keretmélység Ten Hag vezetésével a kulcsa annak, hogy ne csak hosszú, de már rövid távon is elérhessék céljaikat.

 

Egy United kaliberű csapatnál természetesen a végcél nem lehet más, mint hogy minden egyes megszerezhető trófeát begyűjtsenek, de ehhez De Ligt szerint még hosszú munka áll előttük.

 

"Abban a projektben, amelyben részt veszünk, az a legfontosabb, hogy visszajuttassuk a Unitedet oda, ahova való, amely nem más, mint a Premier League trónja."

 

"Ezt lépésről-lépésre lehet elérni és én már most azt érzem, hogy jó irányba tartunk ezt illetően."

 

"Szerintem ha minden egyes edzésről azzal az érzéssel tudunk távozni, hogy 'rendben, ma jobb csapattá váltunk', akkor minden egyes sorozatban nagyon messzire juthatunk, mert a keretünk igen nagyszerű."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!