De Ligt: a menedzser személye megkönnyítette a döntésem

A nyáron szerződtetett Matthijs de Ligt arról beszélt, hogy mennyire nagyra tartja Erik ten Hagot, és elmondta, hogy honfitársa fontos szerepet játszott abban, hogy a Vörös Ördögökhöz szerződött.


A 25 éves játékos augusztusban érkezett a Bayern Münchentől, ugyanazon az úton, ugyanazon a napon, mint a jobbhátvéd Noussair Mazraoui.

 

Új állomása, a United már a második hely, ahol Ten Hag alatt dolgozik, hiszen ők ketten először az Ajaxnál találkoztak, ahol De Ligt végigjárta az ifjúsági korosztályt. Együtt ünnepelhettek holland bajnoki címét, és váratlanul a Bajnokok Ligája elődöntőjéig meneteltek, ahol a Johan Cruyff Arénában egy kései dráma után a Tottenham Hotspur ellen búcsúztak.

 

A középhátvéd szerint Ten Hag döntő tényező volt abban, hogy az Old Traffordot választotta új otthonául, és nagyra értékeli a munkakultúrát, amelyet a csapatnál bevezetett.

 

"Igen, nyilvánvalóan nagyon fontos szerepet játszott, mert nagyon jól ismer engem, és én is nagyon jól ismerem őt" - mondta. "Az Ajaxnál is ő tett meg kapitánynak."

 

"Az Ajaxnál töltött időmben is sok önbizalmat adott nekem, sok motivációt adott, hogy megpróbáljam vezetni a csapatot."

 

A védő a holland klub sziporkázó európai csatákat és hazai diadalokat hozó időszakában vette át a karszalagot, és 19 évesen minden idők legfiatalabb kapitánya lett.

 

Az, hogy Ten Hag bízik De Ligtben, már évek óta egyértelmű, de ez a hit ugyanolyan erősen áramlik a másik irányba is, köszönhetően annak, ahogyan a menedzser edzésmódszerei összecsengenek a középhátvéd gondolkodásmódjával.

 

"Szerintem nagyon igényes" - mondta honfitársáról a holland válogatott játékos. "Követel, minden nap, az edzés minden pillanatában, nagyon sokat követel."

 

"Nem csak az edzőpályán, hanem azon kívül is, hogyan viselkedsz, hogyan vigyázol a testedre, hogyan pihensz, mennyit alszol. Ő nagyon odafigyel ezekre."

 

"Ez pedig nagyon jól illeszkedik ahhoz, ahogy én látom a profi futballista létet."

 

 

De Ligt azonban nem csak a menedzser miatt cserélte el Münchent Manchesterre.

 

"Idén nyáron, amikor a United bejelentkezett értem, a tréner is nagyon akart engem, és a klub is, akkor vált egyértelművé számomra, hogy egyrészt a Premier League-be, másrészt pedig, azt hiszem, az angol futballtörténelem legnagyobb klubjához kerülhetek."

 

"Számomra nagyon könnyű volt a döntés."

 

A középhátvéd Cristiano Ronaldót is a futballhősök között tartja számon, különösen a 2008-as Bajnokok Ligája-sikerünkhöz való hozzájárulása miatt.

 

De Ligt úgy érkezik az Old Traffordra, hogy ezeket a magasságokat tűzte ki célul, és élvezi a lehetőséget, hogy szerepet játszhat abban, hogy dicsőséget szerezzen a Unitednek.

 

"Két év alatt két trófeát nyertek, ami nyilván nagyon jó" - mondta. "De azt hiszem, mindenki egyetért abban, hogy a Unitednek is a Premier League címért kell harcolnia, fel kell vennie a versenyt a többi klubbal, amelyek a címért küzdenek."

 

"Azt hiszem, ez egy nagyon komoly kihívás és projekt lesz. Nagyon várom, hogy megpróbáljak segíteni a csapatnak ebben, amennyire csak lehet."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!