Ugarte: Miért döntöttem a United mellett

Manuel Ugarte elárulta, hogy két jelenlegi Vörös Ördöggel - és egy korábbi Manchester United-játékossal - is beszélt, mielőtt a Paris Saint-Germaintől a klubhoz szerződött.


Ugarte átigazolása pénteken lett hivatalos, körülbelül 90 perccel az átigazolási határidő lejárta előtt, és kevesebb, mint 48 órával később már az Old Traffordon mutatták be a szurkolóknak.

 

A 23 éves játékos a közelgő válogatott szünetben Uruguayban szerepel majd, de mielőtt elutazott volna Dél-Amerikába, leült egy interjúra, amelyet először adott a United színeiben.

 

A beszélgetés során kifejtette, mi vonzotta Manchesterbe - a döntés kapcsán egy olyan honfitársával beszélgetett, aki nemrég hagyta el a klubot...

 

"Mindenekelőtt a történelme miatt, mert mindannyian tudjuk, hogy a United milyen hatalmas klub - a világ egyik legjobb csapata" - mondta Ugarte.

 

"Facu Pellistrivel is sokat beszélgettem, és ő mindent elmondott: hihetetlen az a légkör, ami kialakul, az a meccsnapi hangulat, ami az Old Traffordot övezi."

 

"Szóval igen, nagyon izgatott vagyok. Szeretném játékosként megtapasztalni a United legendás stadionját, és érezni a szurkolók jelenlétét."

 

 

Manuel kikérte Bruno Fernandes és Lisandro Martinez véleményét is, akik a United jelenlegi csapatának alappillérei.

 

"Megnéztem néhány meccset, mióta a hírek kiderültek” - tette hozzá. „Beszéltem egy-két játékossal is - Brunoval és Lichával -, elég sokat beszélgettünk."

 

"Szóval igen, nagyon izgatott vagyok, egyre lelkesebb és izgatottabb, miközben nyilván tisztában vagyok vele, hogy ez nagy felelősség is, de erre fel vagyok készülve."

 

Bár a vasárnapi, Liverpool elleni meccs talán nem a tervek szerint alakult, Ugarte először kóstolhatta meg a híres Old Trafford hangulatát, miután korábbi klubjaival az Arsenal, a Manchester City, a Newcastle United és a Tottenham Hotspur ellen játszott már idegenben.

 

Remélhetőleg az élmény - különösen a meccs előtti hangzavar, amikor Ugarte először sétált ki a pályára - összecsengett azzal, amit online tapasztalt.

 

"Nagyon izgatott vagyok. Még sosem láttam ilyet, ezek a United-szurkolók, mióta kiderült a hír, folyamatosan üzengetnek nekem."

 

"Mindenhol láttam őket!"

 

"Uruguayban is bekerült a hírekbe, ezért úgy gondolom, hogy a szurkolók, az igazi szurkolók, a megrögzött United-szurkolók is megérdemlik, hogy a klub trófeákat nyerjen, és ezt reméljük, hogy el is érjük."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!