Beharangozó: Manchester United - Liverpool

Az ősi rivális Liverpool érkezik az Old Traffordra vasárnap délután.


A jövő héttől a válogatottaké lesz a főszerep, azonban vasárnap még egy kőkemény rangadó vár a Vörös Ördögökre. A Pool frissen kinevezet új menedzserével, Arne Slottal két győzelemmel kezdte a bajnokságot, Erik ten Hag pedig hazai győzelemmel és egy idegenbeli vereséggel nyitotta a 2024/25-ös idényt.

 

A két alakulat egy barátságos mérkőzésen a nyár folyamán is egymásnak feszült a felkészülési túrán, ezt a viadalt a Liverpool nyerte 3-0-ra, az ezt megelőző 3 találkozójukból pedig kettő döntetlennel végződött, egyet pedig a Vörös Ördögök nyertek meg. Az az egy győzelem pedig később FA-kupa győzelmet is hozott a United számára.

 

A rangadóra készülve a keret kiegészült még az átigazolási piac utolsó napján Manuel Ugaréval, ám az uruguayi középpályás a Pool ellen még biztosan nem lép majd pályára, az érkező játékos mellett pedig a keretből immár hiányozni fog Scott McTominay és nagy eséllyel Jadon Sancho is. Előbbi hivatalosan is a Napoli játékosa lett, utóbbival kapcsolatban pedig az a hír járja, hogy a Chelsea-t fogja erősíteni az idény során kölcsönben.

 

Lássuk mit lehet tudni az ősi rivális elleni rangadót megelőzően:

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Hojlund (izomsérülés), Lindelöf (sérülés), Malacia (térdsérülés), Mount (izomsérülés), Shaw (egészségügyi probléma), Yoro (bokasérülés)

 

Liverpool: Jones (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United a legutóbbi 12 Premier League meccséből mindössze egyet nyert meg a Liverpool ellen, amikor a 2022/23-as idényben 2-1-re győzni tudtak az Old Traffordon. 

 

A Liverpool a legutóbbi 6 Premier League találkozójából csak egyet veszített el idegenben. Az Álmok Színházában 7 győzelmük is van, amit csak a Manchester City 9 diadala múl felül. Azonban ebben a párosításban a Klopp éra legutolsó 5 összecsapásából mindössze egyet tudtak megnyerni, ami egy 7-0-s siker volt az Anfielden.

 

Erik ten Hag és Arne Slot a holland élvonalban 4-szer találkozott egymással. Slot AZ-ja a 2019/20-as idényben kétszer is legyőzte Ten Hag Ajaxszát, majd a 2021/22-es szezon során Ten Hag győzte le kétszer Slot Feyenoordját.

 

Ez az első Premier League találkozó két holland menedzser között azóta, hogy 2016-ban Guus Hiddink a Chelsea-vel 2-1-re nyert Ronald Koeman Southamptonja ellen.

 

A Vörös Ördögök immár zsinórban a 7. szezonban veszítettek pontokat az első két bajnokiból legalább az egyiken.

 

A United a legutóbbi 78 Premier League találkozójából 6-on kapott győztes gólt az utolsó pillanatokban, míg ezt megelőzően 1152 bajnokin ez mindössze kétszer fordult elő velük.

 

A rekordbajnok 16 hónap után először játszhatna két egymást követő kapott gól nélküli bajnokit hazai pályán, amennyiben a Liverpool támadói a holnapi összecsapáson nem tudnának eredményesek lenni.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a Manchester United mindössze egy gólra van attól, hogy megszerezzék a  Ten Hag éra 200. találatát. A holland menedzser regnálása alatt a góllövőlistát Marcus Rashford vezeti 38 góllal. Marcus minden sorozatot figyelembe véve 7 gólt jegyez az ősi rivális ellen, ami a Leicester City elleni 8 találatát leszámítva a legtöbb egy adott ellenféllel szemben. Külön érdekessége ennek a 7 gólnak, hogy mindegyik az Old Traffordon született. Azonban az angol támadó jelenlegi formáját tekintve ebben az idényben 155 percnyi játéklehetőség alatt még nem volt veszélyes az ellenfelek kapujára. Az mindössze a 2. alkalom 275 mérkőzéses élvonalbeli karrierje során, hogy egymás után két mérkőzésen nem volt veszélyes az ellenfelek kapujára miután mindkét találkozón kezdő volt.

 

A Liverpool mindössze harmadjára nyerhetné meg kapott gól nélkül első 3 Premier League találkozóját egy szezonon belül amennyiben vasárnap délután győzni tudnának. Legutóbb a 2018/19-es idényben sikerült ez nekik, ahol a 3. meccsen 1-0-ra nyertek a United ellen.

 

Arne Slot lehetne az első kinevezett Liverpool menedzser, aki Bob Paisley óta (1975) megnyerheti az első Manchester United elleni bajnoki összecsapását. A Vörösök részéről az egyetlen menedzserük, aki megnyerte a Vörös Ördögök elleni első idegenbeli bajnokiját az George Kay volt 1936-ban.

 

Az ősi rivális az elmúlt szezonban 9 Premier League találkozójából mindössze kettőt nyert meg idegenben a tabella első felében szereplő csapatok ellen. Mindkét siker egy 2-1-es győzelem volt a Crystal Palace és a Newcastle United otthonában.

 

Mohamed Salah 13 találkozón szerzett 11 góljával a Premier League góllövőlistájának élén áll a United ellen. Az egyiptomi támadó a legutóbbi 6 idegenbeli Vörös Ördögök elleni találkozójának mindegyikén eredményes volt minden sorozatot figyelembe véve, összességében pedig 9-szer volt eredményes.

 

A Liverpool védőjének, Virgil van Dijknak ez lesz a 200. Premier League mérkőzése a Vörösknél, az eddigi 199-ből pedig 139 alkalommal a győztes oldalon szerepelt. Ez rekord egy játékos pályafutásában 200 mérkőzésen belül.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 64 - 29 United győzelem, 16 döntetlen, 19 Liverpool győzelem

Gólok: United 83, Liverpool 86

Kapott gól nélküli találkozók: United 19, Liverpool 19

Megítélt és értékesített büntetők: United 5/3, Liverpool 8/6

Sárga lapok: United 130, Liverpool 98

Piros lapok: United 11, Liverpool 7

 

 

A két csapat eddigi eredményei a bajnokság 2024/25-ös idényében:

 

United: GY, V

 

Liverpool: GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni Premier League találkozójának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Liverpool 2-2 (2024.04.07.)

United - Liverpool 2-1 (2022.08.22.)

United - Liverpool 0-5 (2021.10.24.)

United - Liverpool 2-4 (2021.05.13.)

United - Liverpool 1-1 (2019.10.20.)

 

 

A két csapa gólszerzői a bajnokság 2024/25-ös szezonjában:

 

United: Diallo 1 gól, Zirkzee 1 gól

 

Liverpool: Salah 2 gól, Díaz 1 gól, Jota 1 gól

 

 

Premier League, 3. forduló

Manchester United - Liverpool

Old Trafford, 2024.09.01. 17:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Anthony Taylor

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Mazraoui - De Ligt - Martinez - Dalot - Casemiro - Mainoo - Diallo - Fernandes - Garnacho - Zirkzee

 

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold - Konaté - Van Dijk - Robertson - Gravenberch - MacAllister - Salah - Szoboszlai - Díaz - Jota

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!