Hivatalos: McTominay távozik

A Manchester United középpályása, Scott McTominay a Napolihoz igazolt.


A skót válogatott játékos generációjának egyik legünnepeltebb tagjává nőtte ki magát az Old Traffordon. 255 alkalommal lépett pályára a United színeiben azt követően, hogy 2017-ben Jose Mourinho irányítása alatt debütált az Arsenal ellen.

 

A 27 éves középpályásnak számos emlékezetes pillanat jutott a Vörös Ördögöknél töltött időszak alatt, többek között megnyerte a Ligakupát és az FA-kupát is Erik ten Hag regnálása alatt. 

 

Egyik legemlékezetesebb találatát még pont a Covid időszak előtt szerezte, mely gólnak köszönhetően csapata 2-0-s sikert ünnepelhetett a Manchester City ellen 2020 márciusában.

 

29 góljából 10-et az elmúlt hónapokban szerzett, karrierje eddigi csúcsán. Szintén emlékezetes a Brentford elleni kései duplája is, melyet hangorkán követett az Álmok Színházában. Kedven ellenfele az Aston Villa volt, ellenük 3-szor is eredményes tudott lenni, jelenléte azonban mégis sokkal többről szólt, mint gólokról.

 

 

Utolsó Unitedes fellépése a Brighton elleni mérkőzésen volt, ahol csereként állt be, de szerephez jutott a városi rivális elleni Community Shield döntőjében is, ahol higgadtan értékesítette büntetőjét.

 

A nemzeti stadionban is sikeres volt az előző idényben is, a Coventry ellen szerzet gólt. A skót középpályás tavaly a Liverpool ellen is betalált az Old Traffordon és nagy szerepe volt abban, hogy a Vörös Ördögök szezon végén trófeát nyerhettek.

 

Scott mindenkinek hiányozni fog a klubnál, ahonnan a legjobb kívánságokkal távozik és megkezdi pályafutásának egy új fejezetét Olaszországban. A Napolihoz való igazolásának köszönhetően ismét együtt szerepelhet majd egykori klubtársával, Lukakuval, aki szintén az olasz csapathoz szerződik.

 

Sok sikert Scott, köszönjük a csodás emlékeket.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!