Evans visszavonult a válogatottól

A Manchester United védője, Jonny Evans befejezi szereplését Észak-Írország válogatottjában.


A 36 éves védő júniusban játszotta utolsó, 107. válogatott mérkőzését, és kétségtelenül hazája történelmének legelismertebb játékosai között tartják majd számon. 

 

Hihetetlen, de csak három férfi és két nő - Steven Davis, Aaron Hughes, Pat Jennings, Julie Nelson és Ashley Hutton - játszott többször Észak-Írország színeiben, mint Evans.

 

A közösségi médián keresztül közzétett, átgondolt és érzelmes nyilatkozatában Jonny elmagyarázza a nehéz döntése mögött álló okokat. 

 

"Sok gondolkodás és megfontolás után, 18 év elteltével úgy érzem, hogy most jött el az ideje, hogy visszavonuljak a válogatott futballtól" - írja Evans. "A 2006-os debütálásomtól kezdve - amikor legyőztük Spanyolországot - egészen a 2024 júniusában esedékes utolsó mérkőzésemig kiváltság volt."

 

"A legnagyobb megtiszteltetés volt számomra, hogy felvehetem a zöld mezt, és képviselhettem Észak-Írország népét. Ti, a szurkolók egyszerűen a legjobbak vagytok a világon. Soha nem voltam még ilyen büszke arra, hogy mindannyiótokat képviselhetem a pályán. Megingathatatlan támogatásotok és szeretetetek soha nem maradt észrevétlen, és hiányozni fognak ezek a közös esték."

 

"Válogatott karrierem csúcspontja kétségtelenül a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság volt, egy nagy tornára kijutni és képviselni a mi kis hazánkat egy valóra vált álom volt. Azok az éjszakák Franciaországban, a zöld mezes embertömeg a lelátón, ezek olyan emlékek, amelyek örökre velem maradnak."

 

 

"A csapattársaimnak, akik sokan voltak: megtiszteltetés volt mindannyiótok mellett játszani, és a Windsor Parkban és az idegenben megélt közös éjszakák olyan pillanatok voltak, amelyeket mindannyian meg fogunk becsülni, futballkarrierünk legszebb pillanatai közé tartoznak."

 

"Corry bátyámnak szeretném megköszönni, hogy hihetetlenül jó szobatárs, csapattárs és bizalmas voltál. Amit testvérekként együtt elértünk és átéltünk a pályán, az csak keveseknek adatik meg, és tudom, hogy mindketten nagyon hálásak vagyunk érte."

 

"Szeretnék köszönetet mondani minden menedzseremnek az évek során. Lawrie Sancheznek, Nigel Worthingtonnak, Ian Baraclough-nak és természetesen Michael O'Neillnek. A legtöbb fellépésemet Michael alatt szereztem, aki egész pályafutásom során állandóan mellettem állt. A tanácsai a pályán és azon kívül is felbecsülhetetlen értékűek voltak számomra, mind játékosként, mind emberként. A csapat jövője Michael irányításával tele van izgalommal, és még sok sikeres nap elé néz Észak-Írország, és én is szurkolni fogok, mint a zöld-fehér sereg minden egyes tagja."

 

"Köszönet illeti a csapat mögött álló személyzetet is, sokan közületek nagyszerű barátokká váltatok, és kiváltság volt ilyen elkötelezett és szorgalmas munkatársakkal dolgozni."

 

"Anyukámnak, apukámnak, testvéreimnek, családomnak és barátaimnak köszönöm, hogy az első mérkőzéstől az utolsóig, minden lépésnél ott voltatok. Nagyon büszke vagyok arra, hogy észak-ír vagyok, és mindannyiótokat látni a lelátókon itthon és idegenben a legnagyobb dolog, amit egy sportoló kérhet."

 

"És végül feleségemnek, Helennek és három gyermekünknek, Lottie-nak, Heidinek és Eli-nek. Köszönöm, hogy inspiráltatok és motiváltatok. Ti adtatok nekem erőt és útmutatást, hogy addig küzdjek, ameddig csak tudok, és nagyon hálás vagyok, hogy ezen az úton megoszthattuk a futball iránti szeretetünket."

 

Gratulálunk a hihetetlen válogatott karrieredhez, Jonny. A Manchester Unitednél mindenki büszke rád.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!