Amad és Mazraoui összejátéka egyedi a United történelmében

Amad második félidei egyenlítő gólja a Manchester United Brighton elleni szombati összecsapásán több okból is egyedülálló.


A 60. percben szerzett találat - amely a Sirályok védője, Jan Paul van Hecke jobb térdéről megpattanva került a hálóba - az elefántcsontparti játékos első gólja volt az Old Traffordon kívül.

 

A találat létrejöttében is volt valami egyedi, mégpedig Noussair Mazraoui éles passza révén, a két játékos kombinációja pedig egyedülálló volt a csapat történetében, amint azt az Opta a hétvégén kiemelte.

 

Érdekesség, hogy ez volt az első alkalom, hogy a United gólját afrikai játékos szerezte és az asszisztot is afrikai jegyezte.

 

A nemrégiben szerződtetett Mazraoui Hollandiában született, de válogatott szinten Marokkó nemzeti csapatában játszik, amelyet édesapja révén képviselhet, és az ő jobb oldali beadásából az elefántcsontparti szélső, Amad szerzett gólt.

 

 

Annak ellenére, hogy a passz áthatolt a Brighton hátsó alakzatán, még mindig volt lehetősége a hazaiaknak levédekezni, de 16-os számú játékosunk kiválóan hozta magát lövési helyzetbe a hátvéd, Jack Hinshelwood mellett, és elég erőt adott az alacsony lövésbe ahhoz, hogy van Hecke blokkolási kísérlete a vetődő Jason Steele mellett a hálóba segítse a játékszert.

 

Bár a gól hiábavaló volt, mert Joao Pedro 95. percben szerzett találata döntőnek bizonyult a hazaiak számára, de ez az összjáték talán jelezte, hogy a két játékostól mi várható ebben a szezonban.

 

Mazraoui e hónap elején a Bayern Münchenből a Unitedhez igazolt, ezzel ő lett férficsapatunk történetének 12. afrikai játékosa, és mivel ebben a szezonban többször osztozhat a jobb szélen Amaddal, nem lenne meglepő, ha a páros további gólokat szállítana a 2024/25-ös szezonban.

 

Amadnak az Amex Stadionban szerzett találata volt a negyedik a klub színeiben tétmeccsen, miután korábban az AC Milan (2020/21), a Liverpool és a Newcastle United (mindkettő 2023/24) ellen is feliratkozott a góllövőlistára.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!