Ten Hag elmondta, miért hozta le Mountot

Erik ten Hag elárulta, hogy Mason Mount, a Manchester United Brighton elleni, 2-1-es vereségének félidejében jelezte, hogy problémája van.


A Vörös Ördögök Danny Welbeck vezető találatával már hátrányban voltak, amikor a Fulham ellen múlt héten győztes gólt szerző Joshua Zirkzee-t bevetették Mount helyén.

 

A menedzser elmagyarázta, hogy ez nem taktikai lépés volt, hanem azért történt, mert nem akarta megkockáztatni, hogy hetes számú játékosunk komolyabb sérülést szedjen össze.

 

"Ezt kellett tenni" - mondta Ten Hag a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a déli parton. "Említett egy problémát, és nem akartam kockáztatni."

 

"Nem tudom, mennyire komoly, ebben a pillanatban nem tudom megmondani. De úgy gondolom, ha megfelelően hosszú a kispadunk, és be tudjuk hozni Zirkzee-t, akkor ne habozzunk. Hozzuk le Mountot, és hozzunk be egy olyan játékost, aki hatással lehet a csapat teljesítményére."

 

 

A TNT Sportsnak adott külön interjúban a menedzser hozzátette: "Ez egy döntés volt, korábban is volt néhány problémája és most is előjött valami. Ismerjük Mason történetét, ezért levettük őt."

 

Mount reméli, hogy a Premier League-ben a Liverpool ellen jövő vasárnap az Old Traffordon a harmadik egymást követő mérkőzésén is bevethető lesz.

 

A középpályás egy győztes meccset tudhat magáénak a Mersey-partiak ellen - 2021-ben a Chelsea színeiben az Anfielden - és az ő jelenléte lehetővé teszi Bruno Fernandes kapitány számára, hogy előrébb, "hamis kilences" pozícióban játszhasson.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!