Ten Hag reakciója a Brighton elleni vereségre

A Manchester United csalódott menedzsere, Erik ten Hag úgy érzi, csapatának könyörtelenebbnek kell lennie mindkét tizenhatoson belül, miután szombaton 2-1-es vereséget szenvedtek a Brighton & Hove Albion ellen.


Alakulhatott volna másként

"Csalódott vagyok, mert legalább egy döntetlennel kellett volna távoznunk. Akár nyerhettünk is volna, de a végén pont nélkül maradtunk, ez pedig nagyon csalódást keltő, mert alakulhatott volna másként is a mérkőzés."

 

A bekapott gólok elkerülhetőek voltak

"Igazán csalódást keltő ez az egész, különösen azért, mert a mérkőzés hosszú időszakában tartottuk irányításunk alatt az eseményeket, birtokoltuk a labdát és jól teljesítettünk. Két igazán szükségtelen és hihetetlenül elkerülhető gólt kaptunk. Az az érzésünk, hogy két könnyen elhárítható szituációból talált be az ellenfél, ahol csapatként jobban kellett volna teljesítenünk. Erről beszélnünk kell és az ilyen pillanatokban összeszedettebbnek lennünk. Mindenkinek tudnia kell, hogy mi a feladata és csapatként kell megőriznünk a góltól a kapunkat."

 

Néhány pozitívum levonható

"Szerintem voltak nagyon jól sikerült részei a meccsnek. Rengeteget birtokoltuk a labdát, számos nagyszerű helyzetet dolgoztunk ki, ellenállóak voltunk, hátrányból felálltunk, majd gólt szereztünk, amelyről azt hittük, hogy a győzelmet jelentheti - hihetetlen balszerencse volt, hogy a labdához még a gólvonal előtt értünk hozzá Joshua Zirkzee révén. Sajnálatos, de el kell fogadni. Csalódástkeltő eredmény született, de a teljesítményből levonhatunk néhány pozitívumot."

 

 

A futballban minden a részletekről szól

"Tanulnunk kell ebből és nem szabad ilyen szükségtelen módon pontokat hullajtanunk. Ha úgy óvjuk a kapunkat, mint tettük, akkor pontokat fogunk hullajtani. A futball a részletekről szól. Sokkal jobban kell teljesítenünk az ilyen helyzetekben."

 

Néhány jó első félidei helyzet

"Még a szünet előtt is megvoltak a helyzeteink. A legjobb lehetőségünk az első félidőben Amad révén volt [Diogo] Dalot beadása után, majd Mason Mount előtt is nagy eély kínálkozott. Szerintem a szünetet megelőzően három-négy nagy helyzetünk is volt, amelyekből meg kellett volna szereznünk a vezetést."

 

Több gólt kell szereznünk

"Mindkét tizenhatoson belül könyörtelenebbnek kell lennünk, mert egészen könnyedén kaptunk gólokat. Ilyennek nem szabad megtörténnie, az ilyen pillanatokban sokkal szervezettebbnek kell lennünk. Emellett, másrészről, ha olyan helyzeteket dolgoznuk ki, mint amilyeneket sikerült, azokból több gólt kell szereznünk - különösen, ha létszámfölényben vagyunk és mindenki azt hiszi, hogy gólt szereztünk [amelyet a második félidőben érvénytelenítettek]."

 

Kiegyensúlyozottabbnak kell lennük

"Kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk, szóval ez egy visszalépés. Ha nem tudsz nyerni, akkor érj el legalább döntetlent. Fejlődnünk kell és keményen dolgozni, ez a feladatunk. Mindkét tizenhatos előtt hatékonyabbá kell válnunk, mert a futball a végén mindig a gólszerzésről szól."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!