Bruno: Miért hosszabbítottam a Uniteddel

Bruno Fernandes és a Manchester United számára nagyon kielégítő volt az előző hét.


Múlt szerdán a portugál játékmester aláírta új szerződését, amely legalább 2027-ig az Old Traffordon tartja őt. Két nappal később, a kapitány 1-0-s győzelemhez segítette csapatát a Fulham ellen a Vörös Ördögök első Premier League-tesztjén a 2024/25-ös szezonban.

 

A Falusiak elleni mérkőzés előtt leültünk nyolcas számú játékosunkkal, hogy elbeszélgessünk a hosszabbítással kapcsolatos döntéséről.

 

MIÉRT DÖNTÖTTEM ÚGY, HOGY MARADOK

"A klub tudta, hogy a legjobb csapatokkal akarok versenyezni. Tudták, hogy fejleszteni kell a csapatot. És úgy gondolom, hogy ezt meg is teszik."

 

"Azt mondtam nekik: 'Nincs szükségem arra, hogy megígérjétek nekem, hogy megnyerjük a bajnokságot'. Mert ezt senki sem ígérheti meg. De legalább azt, hogy lesz egy olyan csapatunk, amely képes lesz versenybe szállni, és versenyképes lesz a szezon során, hogy megpróbáljunk címeket szerezni."

 

"Úgy gondolom, hogy a klub ezt teszi. Megpróbál embereket hozni, hogy több minőségi játékos kerüljön a csapatba, hogy versenyképesebb legyen, így mindenki küzd a helyéért."

 

"De a prioritásom mindig is az volt, hogy a klubnál maradjak. Még csak nem is követeléseim voltak, hanem csak dolgok, amelyeket látni akartam: a klub fejlődését, ezt fontosnak tartottam. Hogy őszinte legyek, most úgy látom, hogy a klub komoly erőfeszítéseket tesz ennek érdekében."

 

A UNITED ÚJ KORSZAKA

"Amikor változás van, az más hangulatot eredményez, és ez nagyon jó. Az elején mindig ez a legjobb, mert megismeritek egymást, valamint az új munkamódszereket."

 

"De aztán ezt át kell vinnünk a szezonra, és meg kell értenünk, hogy eljutunk egy olyan pontra, ahol ez ismétlődik, de nekünk meg kell őriznünk a kezdeti lelkesedést."

 

 

A FLETCH-KAPCSOLAT

"Ő [Darren Fletcher] sokat beszélgetett velem ez idő alatt. Azt hiszem, ő az egyik olyan ember, akivel szeretek beszélgetni. Szeretek tanulni tőle, mert sikeres volt a klubnál. Részese volt a klub nagy sikereinek. Szóval tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy sikereket érjünk el. Mindig is olyan ember volt, akivel próbáltam beszélni, és tanulni tőle."

 

"A szavai sokatmondóak voltak, és azóta mondogatja ezeket nekem, mióta mindketten itt vagyunk a klubnál: megérdemlem azt, hogy itt legyek, hogy egy igazi Man United-játékos vagyok. Szóval egy kicsit megérintett, mert olyasvalakitől kaptam, aki sokat elért már itt."

 

AZ UNITED IRÁNTI SZERETETEM NŐTT

"Amikor csatlakoztam, egy álmom vált valóra. Azt hiszem, mindenki tudja, hogy az volt az álmom, hogy a Premier League-ben játszhassak a Unitedben. Megvolt a lehetőségem, hogy ezt összehozzam. A Premier League-ben akartam játszani, és a kedvenc klubom a United volt. Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy mindkettő megvalósuljon, ez valami hihetetlen."

 

"Nyilvánvaló, hogy a klub iránti szeretetem nem változott. Csak nőtt. Mert megismertem a várost, megismertem a szurkolókat, és megismertem, hogyan élnek itt az emberek. Hogy hogyan közelítik meg az életet napról-napra, hogyan közelítik meg a meccsnapokat. Ez minden országban más és más."

 

MANCHESTERBEN OTTHON ÉRZI MAGÁT

"Én, és a feleségem is, amikor most vissza érkeztünk Manchesterbe, azt mondtuk: 'Olyan, mintha haza jönnénk.’ Ez valami erős dolog, hogy ezt mondjam, leginkább az én részemről, mert én egy igazi hazafi vagyok, szeretem a hazámat, szeretem a városomat."

 

"Szóval az, hogy én azt mondom, és a feleségem is, hogy 'Itt olyan, mintha otthon lennék', ez nagyon sokat jelent. Mert szeretem a barátaimat, szeretem a családomat, és szeretek Portugáliában lenni. És hogy ugyanezt az érzést átélhetem, amikor itt vagyok, ez tényleg valami különleges."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!