Maguire készen áll a szezonra

Ahogy közeledett a Manchester United pénteki, Fulham elleni Premier League-nyitánya, a klub legújabb szerzeményei, Matthijs de Ligt és Noussair Mazraoui uralták a híreket.


Vajon az egyik, vagy mindkettő új védő bekerül Erik ten Hag kezdő tizenegyébe? Hogyan alakíthatják át a csapatot ezek az új érkezők?

Végül mindketten pályára léptek - Mazraoui már a kezdetektől fogva teljes magabiztosságot mutatott, De Ligt pedig az utolsó 10 percben szállt be a küzdelembe. 

 

De a United egyik leghosszabb ideje szolgáló védője, Harry Maguire volt az, aki igazán ellopta a show-t hátul, köszönhetően a teljes elkötelezettséggel és dacos önbizalommal teli teljesítményének.

 

A Mérkőzés Embere díjat elvitathatatlanul egy másik debütáló, a csatár Joshua Zirkzee kapta, aki a mérkőzés egyetlen gólját szerezte, de Maguire minden bizonnyal elnyerte volna a meg nem énekelt hős díját, ha lett volna rá lehetőség.

Néhány néző talán háttérbe szorította volna az angol válogatott védőt, tekintettel a magasan jegyzett új szerzeményekre, de Maguire teljesítménye ordított az elszántságtól.

 

A klubmédiának adott új interjújában pedig a védő utalt arra, hogy élvezi az előttünk álló sűrű szezont, és a helyekért folyó intenzív versenyt.

 

“Jól érzem magam, fittnek érzem magam" - mondta a 31 éves játékos. "Fizikailag és mentálisan is jó helyen vagyok, és igen, ígéretes szezon elé nézek."

 

"Nagyon sok mérkőzés lesz ebben a szezonban. Biztos vagyok benne, hogy sok változás lesz, meccsről meccsre a kezdő tizenegyben. És amikor rád kerül a sor, élned kell a lehetőséggel. És igen, ez egy olyan helyzet, amihez bő keretre lesz szükségünk."

 

"Ami engem illet, úgy érzem, hogy fitt vagyok, készen állok, és várom a szezont."

 

 

Miután sérülés miatt kihagyta az Európa-bajnokságot, a yorkshire-i védő az elmúlt hetekben igazi céltudatosságot sugárzott. És Maguire szerint a csapattársai is osztoznak ebben, különösen azután, hogy a Bajnokok Ligája-indulásról lemaradtak.

 

"Nyilvánvalóan szeretnénk a Bajnokok Ligája-helyek egyikén lenni" - magyarázta. "Ebben a szezonban azért maradtunk le, mert nem voltunk elég jók a bajnokságban. Azt hiszem, nem igazán akarunk célokat kitűzni, de úgy gondolom, hogy ez a klub trófeákat követel. Tehát természetesen szeretnénk még több trófeát nyerni, és a Premier League-ben tudjuk, hogy nagy javulást kell elérnünk az előző szezonhoz képest."

 

"Az biztos, hogy javulnunk kell a tavalyi szezonhoz képest, és meglátjuk, az hová vezet, hová juttat bennünket."

 

Maguire néhány fiatal játékosunkat is megemlítette, megjegyezve, hogy a helyért nem csak az új szerzemények, hanem az akadémia számos sikerre éhes tehetsége is versenyben lesz.

 

"Ez a klub mindig is lehetőséget adott a fiatal játékosoknak, és ez a klub mindig is jó játékosokat nevelt" - jegyezte meg Maguire. "Tehát a fiatal fiúk tudják, hogy ha eljönnek hozzánk edzeni, és jól teljesítenek, és jól szerepelnek a meccseken, akkor lehetőséget kapnak, mert ez a menedzser ezt az elmúlt években bebizonyította."

 

"Rajtuk fog múlni, hogy élnek-e vele vagy sem. De megvan bennük a képesség és a tehetség, hogy élni tudjanak vele."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!