Martinez: Mindig hiszek magamban

Lisandro Martinez azt mondja, mindig a legnagyobb önbizalommal és elszántsággal lép pályára a Manchester Unitedben - nemcsak a győzelemre való törekvés miatt, hanem azért is, hogy példát mutasson a csapattársainak.


A 26 éves játékos tagja volt a United hátvédsorának, amely péntek este kapott gól nélkül hozta le a Premier League szezonnyitó mérkőzését, a Vörös Ördögök pedig a debütáló Joshua Zirkzee okos befejezésének köszönhetően biztosították be a győzelmet.

 

Martinez pályán mutatott teljesítménye feltűnő volt, a 90 perc alatt középső- és bal oldali védőként is szerepelt, és a hazai szezonnyitónk befejezését követő szavai is pozitív fogadtatásban részesültek.

 

Hatos számú játékosunkat a Sky Sports - azon belül is Gary Neville és Roy Keane kérdezte a mérkőzés után arról, hogyan alkalmazkodott a Premier League-hez, két évvel azután, hogy bemutatkozott az angol élvonalban.

 

"Először is, mindig hiszek magamban, és az erőmben is" - mondta Martinez. "Tudom, hogy nem vagyok nagyon magas, de győzni fogok, minden labdára, minden párharcba erős személyiséggel megyek bele, megmutatom, hogy a pályán vagyok."

 

"Azért is csinálom, hogy a csapattársaimmal is kialakuljon ez a kapcsolat, ha megszerzed az első labdát vagy megnyered az első párharcot, a csapattársaid azt mondják: 'Nekem is így kell hajtanom, mint neked'. Szóval ez egy fontos dolog számomra."

 

 

"Ez egy teljesen más bajnokság, más rendszer is. Az Ajaxban szerintem minden meccsen jobban irányítjuk a játékot, itt Manchesterben pedig próbálkozunk. Ma például az első félidőben voltak jó megoldásaink, de szerintem ez tényleg más."

 

"Itt a Fulham ellen, de minden csapat ellen nehéz, mindenki gyors, erős, jól bánik a labdával."

 

A Fulham játékosával, Adama Traore-val folytatott csatája során Martinezt egy alkalommal megverte ellenfele, majd a következő összecsapásukkor lenyűgöző módon a földre lökte a közismerten erős szélsőt.

 

"Elküldtem a konditerembe, nem?!" viccelődött Martinez, miután visszanézte mindkét párharcot.

 

"Nagyon nehéz játszani Traore ellen. Tanultam az elsőből, mert az első szituációban megvert engem, majd én visszavágtam."

 

"Nem kell túl sokat gondolkodnom" - tette hozzá, visszagondolva az első párharcra, ahol kikapott a Fulham támadójától.

 

"Fel kell vállalnom a párharcot. Ha 100 százalékos önbizalommal megyek a párharcba, akkor vissza kell szereznem a labdát. Apró dolgok, de a Premier League-ben az apró dolgokból lesznek a végén a nagy dolgok."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!