Onana: Nagy lehetőségek előtt állunk

A Manchester United kapusa, Andre Onana elárulta, hogy a Vörös Ördögök nagyon motiváltak az új szezon kezdete előtt, és véleménye szerint nagy dolgokat vihetnek végbe az előttünk álló időszakban.


Az első Old Traffordon töltött idényét, illetve vezető európai kluboknál szerzett tapasztalatait követően megállapítható, hogy a hálóőr meghatározó egyénisége csapatának, és ennek megfelelően szerepét kellő komolysággal kezeli.

 

A debütáló manchesteri szezonját sikeresnek nevezhetjük, hiszen kupagyőztes lett, és nagyon fontos szerepet töltött be a csapatban, hiszen a United tavalyi 52 meccséből egy kivételével mindegyiken kezdőként szerepelt.

 

A nyári szünet után Onana készen áll arra, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta, és építsen az előző szezon sikereire. Ezúttal minden tapasztalatát felhasználva, a kapuból irányítva szeretné nagy dolgokra vezetni gárdáját.

 

"A hangulat remek" - állapította meg a kapus a meccsnapi interjúk során. "Mindannyian izgatottak várjuk a következő szezont."

 

"Örülünk, hogy újra látunk mindenkit, mert olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Nagyon jó a kapcsolatunk egymással. Szóval igen, ez jó. Nagyon pozitív, hogy mindenki visszatért, és reménykedünk benne, hogy minél hamarabb bevethető lesz mindenki, hiszen nagyon várjuk a kezdést."

 

 

Minden családban fontos, hogy a fiatalok megfelelő útmutatást kapjanak. Onana felismeri ezt, és tudja, hogy milyen fontos szerepe van az irányok meghatározásában, hiszen ezzel teremthet időt és teret a fejlődéshez a nagyon nagy elvárásokat támasztó környezetben.

 

"Amikor a kereted tagja Kobbie [Mainoo], Garna [Alejandro Garnacho], vagy Amad [Diallo], az egy nagyon szép dolog. Időt kell nekik adnunk, és tudatnunk kell velük, hogy a Premier League nem könnyű, mert ez a a világ legerősebb bajnoksága, így a teljes szezon nehéz lehet számukra. Mivel még fiatalok, ezért időre van szükségük."

"Mi vezetőként vállaljuk a felelősséget, és nem számít, hogy mi történik, mert minden helyzetben támogatni fogjuk őket."

 

A csapat egyik vezéreként a kameruni abban látja a szerepét, hogy a fiatalabb játékosok mentoraként ő is felelősségét vállal értük, így megadhatja nekik a lehetőséget ahhoz, hogy sikeresek legyenek, és ez megvédje őket a nehezebb időkben.

 

"Megszoktuk, hogy nagy klubokban játszunk, és azt is, hogy nagy meccseken játszunk" - mondta Onana. "Azért vagyunk itt, mert ez a kihívás óriási, ezért hoztak ide engem és más fontos játékosokat."

 

"Őszintén szólva, pontosan olyanok voltunk évekkel ezelőtt, mint a fiatal játékosaink. Tapasztalatot adunk át nekik, vállaljuk a felelősséget, amikor a csapatnak arra van szüksége, és szabadságot adunk nekik, amikor ezt igénylik."

 

"A nap végén a futball a szabadságról szól, és szabadnak kell lenniük. Azért vagyunk itt, mert képesek vagyunk elviselni az összes bennünket érő támadást."

 

 

Ez a látásmód meghozta a gyümölcsét a tavalyi szezon végén, hiszen pont Garnacho és Mainoo góljaival győztük le a Manchester City-t az FA-kupa döntőjében.

Hihetetlen eredmény volt, hogy ezt a trófeát elhalásztuk a szomszéd rivális orra elől, ezért ez magasra tette a lécet az új idényre nézve. Ugyanakkor Onana-nak már tavaly is nagy ambíciói voltak.

 

Arra a kérdésre, hogy ez a trófea további motivációként szolgál-e a következő idényben, Onana így válaszolt: "Egyértelmű, de ez nem elég. Manchester United játékosként mindent meg kell nyerned, mindent meg kell tenned a győzelemért. Szezonról szezonra el kell hódítanod legalább egy trófeát."

 

"Most nagy lehetőségek előtt állunk, és élnünk is kell velük. Itt az ideje, hogy 100%-ot nyújtsunk a pályán. Amikor látom, hogyan edzünk, amikor látom, hogy a csapattársaim keményen dolgoznak, nagyon pozitívan tekintek a jövőbe."

 

"Mindent meg akarunk nyerni. Ezért jöttünk ide. Harcolni akarunk a Premier League-ért, harcolni akarunk az Európa-ligáért. Harcolni akarunk a Ligakupáért és az FA-kupáért, mert ez nagyon fontos számunkra és klub számára is."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!