Mazraoui jól viseli a nyomást

Noussair Mazraoui azt mondja, hogy komfortosan érzi már magát abban a helyzetben, ami a legnagyobb klubokban való játékkal kapcsolatos elvárásokkal jár.


A jobb és bal szélen is bevethető hátvéd kedden csatlakozott a Vörös Ördögökhöz csapattársa, Matthijs de Ligt mellett, és olyan szerződést írt alá, amely alapján 2028 júniusáig az Old Traffordon marad.

 

Új, 3-as számú játékosunk első interjúját a klubmédiának adta, amelyben beszél a barátságáról, kapcsolatáról De Ligt-tel, valamint az Ajax többi korábbi játékosairól és Erik ten Hag menedzserről.

 

Az amszterdami klub természetesen Hollandia leghíresebb klubja, míg a Bayern Európa egyik óriása.

 

Mazraoui pontosan tudja, hogy mi a feladata egy ekkora klubnál: "Azt hiszem, a pályafutásom során ehhez már hozzászoktam. A teljesítmény, a nyomás, hogy mindig bajnoknak kell lenned, azt hiszem, már hozzászoktam ehhez a klubok miatt, amelyekben eddig játszottam."

 

"Ha a klub ezt követeli, ha a szurkolók ezt követelik a klubtól, akkor természetesen tőled is ezt követelik. Kiváló teljesítményt kell nyújtanod, ez nem kérdés."

 

 

Mazraoui, vagy "Nous", ahogy a csapattársai becézik, a szélesebb nyilvánosság figyelmét először az Ajax 2018/19-es Bajnokok Ligája-elődöntőbe jutásában vállalt szerepével keltette fel, még Erik ten Hag irányítása alatt.

 

Ebben a sorozatban már megfordult az Old Traffordon a Bayern München színeiben, de aki még nem látta őt játszani, az egy modern hátvédre számíthat, aki a pálya mindkét oldalán egyaránt otthonosan mozog.

 

"Azt hiszem, olyan játékos vagyok, aki gyorsan alkalmazkodik" - tette hozzá. "Elég jó vagyok nyomás alatt."

 

"Amikor erősen letámadnak, meg tudom találni a módját, hogy kiszabaduljak a nyomásból. Támadásban pedig szeretem segíteni a szélsőt. Ő az a srác, akinek gólt kell lőnie és gólpasszokat kell adnia, szóval megpróbálom a lehető legjobban támogatni őt, mind védekezésben, mind pedig támadásban."

 

Bár nemzetközi szinten Marokkót képviseli - és az Atlasz oroszlánjait a 2022-es világbajnokság elődöntőjébe segítette - Mazraoui Leiderdorpban született, ugyanabban a holland városban, ahonnan De Ligt is származik.

 

Folyékonyan és magabiztosan beszél angolul, és saját bevallása szerint a pályán kívül földhözragadt és szerény ember.

 

"Eleinte kissé csendesebb vagyok, de igen, idővel, amikor már kezdem jól érezni magam, szeretek mindenkivel jó kapcsolatot ápolni."

 

"Mindig azt akarom, hogy a pályán kívül is legyen egy jó kapcsolatom a társakkal, mert tudom, hogy ez a kapcsolat a pályán is eredményre vezet majd."

 

"Nem szeretek túl sokat beszélni magamról, arról, hogy milyen vagyok, de azt hiszem, így jellemezném magam."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!