De Ligt: Segíteni szeretnék a Unitednek történelmet írni

A Manchester United új középhátvédje, Matthijs de Ligt azt mondja, már nagyon várja a Vörös Ördögök első Premier League-meccsét, és bevallása szerint egész nyáron izgatott volt a gondolattól, hogy az Old Traffordra költözhet.


A holland védő átigazolása kedden lezárult, a vele készült interjúban a 25 éves játékos beszél eddigi lenyűgöző karrierjéről, amelyet Európa három igazán elit klubjánál töltött: Az Ajaxban, a Juventusban és a Bayern Münchenben. Továbbá Cristiano Ronaldról, az Erik ten Haggal való kapcsolatáról, valamint saját kvalitásokról is, amelyekből szerinte a Vörös Ördögök védelme profitálni tud.

 

De talán a United-szurkolók számára a legérdekesebbek De Ligt csatlakozásának okai. Amikor arról kérdezték, mi győzte meg arról, hogy Angliába költözzön, Matthijs elárulta, hogy az új lendület, amit a klub körül érez.

 

"Igazából nagyon tetszik a projekt" - kezdte. "Mindig jó valahova menni, és úgy érezni, hogy egy új projekt része vagy, hogy valami újnak a részese vagy."

 

"Remélhetőleg én, és a többi játékos, aki ezen a nyáron érkezett további fejezeteket tudunk írni a Manchester United történetéhez, és ahhoz, hogy a klub visszakerüljön oda, ahová való: a csúcsra."

 

"Mindemellett, ez egy csodálatos klub, a világ egyik legnagyobb klubja, csodálatos történelemmel, sok kiváló játékossal, ragyogó védőkkel..."

 

"Nagyon izgatott vagyok. Valójában már nagyon régóta vártam! Az egész vakáció alatt vártam az üzenetet, hogy kész a megállapodás, és most végre kész is lett. Szóval alig várom, hogy elkezdhessem a munkát.”

 

Bár a United új szakmai vezetése által vázolt vízió egyértelműen döntő szerepet játszott abban, hogy De Ligt nem maradt Münchenben, helyette Manchesterbe igazolt, az interjúban a klub történelmét is felemlegeti.

 

 

És ami talán még ennél is fontosabb, vállalja a kihívást, hogy a Sir Alex Ferguson-korszak magasságaihoz hasonlóhoz segítsen minket.

 

"Gazdag történelme van ennek a klubnak" - kezdte. „Cristiano Ronaldo, Vidic, Ferdinand, Wayne Rooney, Paul Scholes... Edwin van der Sar, aki szintén holland. Hihetetlen történelme van ennek a klubnak."

 

"Most a 20 évvel ezelőtti időkről beszélek, de még távolabbra is visszamehetünk, amikor megnyerték a Bajnokok Ligáját [1999-ben], az a triplázás... ez egy hatalmas klub. Ezt már most is érzed, itt van a levegőben... belélegezheted a történelmet."

 

"Csodálatos kihívás, hogy most Angliában, a világ egyik legnagyobb klubjánál, a világ legerősebb bajnokságában kaptam meg ezt a lehetőséget. Hajtanak ezek az új kihívások, szeretem, ha kihívások elé állítanak."

 

"Megkapni ezt a lehetőséget és játszani ennél a klubnál ezen a szinten, segíteni abban, hogy trófeákat nyerjenek, ez csodálatos."

 

"Remélhetőleg részem lehet a Manchester United történelmében."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!