De Ligt a 4-es számú mezt kapta

Matthijs de Ligt viseli majd a 4-es számú mezt a Manchester Unitednél.


Miután a holland válogatott játékos megegyezett a Vörös Ördögökkel, ő lett a klub harmadik érkezője a 2024-es nyári átigazolási időszakban.

 

Most pedig kiderült, hogy a 25 éves játékos, aki hétfőn (augusztus 12-én) ünnepelte születésnapját, a 4-es számú mezt fogja magára ölteni, amikor a United játékosaként pályára lép.

 

De Ligt az eddigi klubkarrierje nagy részében ezt viselte, bár az Ajaxnál töltött első szezonjában a 36-os volt az övé.

 

Kimondottan fiatalon vált ismertté Amszterdamban, 17 évesen kezdett a 2017-es Európa-liga-döntőben, ahol csapatát 2-0-ra legyőzték José Mourinho Vörös Ördögei.

 

Két évvel később a Juventushoz igazolt, és már az első szezonjában megnyerte a Serie A-t. Majd 2022-ben a Bayern Münchenhez került, ahol ismét bajnoki címet nyert első évében.

 

Egyedül válogatott szinten távolodott el a 4-es számú mezétől, és gyakran a 3-ast viselte.

 

 

 

Bár a 4-es számot a modern korban jellemzően a védekező játékosokhoz társítják, az elmúlt évek nagy United-középpályásai is viselték azt.

 

Talán a Vörös Ördögök közül azonban a legtöbben egy középhátvédhez kötik: a robusztus Steve Bruce-hoz, aki a kilencvenes években négy Premier League-győzelemhez segítette a Unitedet (kettőt klubkapitányként).

 

Középhátvédeink, David May és Phil Jones szintén a 4-es számú mezben emelhették magasba a Premier League trófeáját.

 

De sok középpályás is viselte már. Pat Crerand az 1968-as európai kupadöntőben, ahol a United 4-1-re legyőzte a Benficát, és ezzel az első angol klub lett, amely a Bajnokok Ligája néven ismert trófeát elhódította.

 

Owen Hargreaves 2008-ban, a moszkvai Bajnokok Ligája-döntőben kezdett, ahol a Chelsea elleni drámai győzelemnek köszönhetően harmadszor is diadalmaskodtunk a sorozatban.

 

Még 1985-ben Norman Whiteside az FA-kupa döntők történetének egyik leghíresebb gólját szerezte az Everton ellen a 4-es számú mezben.

 

Legutóbbi viselője a Fiorentina kölcsönjátékosa, Sofyan Amrabat volt, aki a tavalyi szezon végén maga is FA-kupa-döntőt játszott.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!