Hivatalos Mazraoui mezszáma

Megerősítették Noussair Mazraoui mezszámát a Manchester Unitednél.


A marokkói válogatott játékos kedden csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, és szerződése értelmében 2028. júniusáig marad az Old Traffordon, plusz egy év opcióval.

 

A korábbi Ajax- és Bayern-hátvéd a 3-as számot fogja viselni új csapatában.

 

Ez a balhátvédek hagyományos száma Angliában, Tony Dunne és Arthur Albiston hosszú ideig viselte, míg Denis Irwin volt az első játékos, aki a 3-as számot kapta, amikor a Premier League az 1993/94-es szezontól kezdve kötelezővé tette a csapatszámokat. Az ír válogatott játékos 2002-es, Wolvesba való távozásáig megtartotta a hármast, majd Phil Neville-re szállt.

 

Patrice Evra vette át a számot, amikor csatlakozott a Monacotól, hat hónappal Neville Evertonba való távozása után, és a francia mind a 379 alkalommal viselte a Vörös Ördögöknél.

 

 

Luke Shaw, a jelenlegi 23-as számú játékosunk a debütáló szezonjában eredetileg a 3-as mezben szerepelt, míg Mazraoui előtt Eric Bailly volt a legutolsó, aki birtokolta.

 

Noussair a 40-es mezt viselte a Bayernnél töltött két szezonja alatt, ahol 2023-ban megnyerte a Bundesligát.

Ennek a számnak különleges jelentősége van, hiszen ezt viselte debütálásakor az Ajaxban, a 2017/18-as szezonban. Végül azonban a 12-es számra váltott az amszterdami klubnál.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!