Először lesz hátsó mezszponzora tétmeccsen a Unitednek

A klub történetében először ebben a szezonban hátsó mezszponzora is lesz tétmérkőzéseken a Manchester Unitednek, kezdésként a szombati Community Shield döntőben egy Microsoft termék fog feltűnni.


A Premier League és Európa-liga összecsapásokon nem lesz a Vörös Ördögök mezének hátán szponzor jelzés, a hazai kupasorozatokban (FA-kupa, Ligakupa), illetve a női csapat bajnoki meccsein azonban viselhetik. 

 

Ez az innovatív pénzügyi lépés része a United és a Snapdragon közötti tágabb együttműködésnek, amely az amerikai Qualcomm cég egyik almárkája. A chipgyártóval kötött három éves mezszponzori megállapodás júliusban lépett életbe, amely értelmében szezononként 59 millió fontot fizetnek azért, hogy a férfi és női felnőtt csapat meze mellett az akadémiai csapatok szerelésein is megjelenjen a logójuk.

 

A szerződés értelmében az együttműködés opcionálisan további két évvel meghosszabbítható, amely várhatóan meg is fog történni, miután a Manchester United új ügyvezető igazgatója, Omar Berrada Los Angelesben találkozott a Snapdragon marketing vezetőjével, Don McGuire-vel, a klub szinte teljes vezetősége a felnőtt csapat keretének tagjaival karöltve ellátogatott a Qualcomm San Diegoban található főhadiszállására. Ez a Snapdragon részéről öt év alatt 375 millió dolláros befektetést jelentene a manchesteri futballba.

 

A Snapdragon által gyártott chipeknek vagy processzoroknak világszerte három milliárd példánya található meg okostelefonokban, PC-kben, virtuális valósággal kapcsolatos eszközökben, játékokban, autókban és még high-tech napszemüvegekben is.

 

 

Sasszemű szurkolók a klub amerikai felkészülési túráján már kiszúrhatták a Snapdragon tűzlabda alakú logóját a United mezének hátán. A Qualcomm szponzorációjának részeként lehetőségük nyílik arra, hogy olyan hardware-t promótáljanak, amelyet Snapdragon termékek hajtanak vagy olyan márkák jelenjenek meg, amelyekkel a Snapdragon együttműködik.

 

Utóbbira példaként az első márka, amely megjelenik majd a United mezein a Wembley-ben, a Microsoft CoPilot+ PC lesz. A logó a mezszám alatt kerül majd elhelyezésre.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!