Onana készen áll a nagyobb kockázatvállalásra

Andre Onana arra figyelmeztetett, hogy készen áll "rengeteg kockázatot" vállalni lábbal a labda birtokában, miután a Manchester United szeretne jobban építkezni hátulról Erik ten Hag harmadik szezonjában.


A 28 éves kameruni kapus közölte a szurkolókkal, hogy "készüljenek fel" az izgalmas pillanatokra, mert meg fogja próbálni az ellenfelek presszingjét kijátszani és egy passzal támadásba dobni csapatát.

 

"Ez vagyok én" - mondta Onana, amikor kreatív hozzáállásának fenntartásáról kérdezték.

 

"És szerintem ez az, amit látni fognak tőlem az emberek a szezonban, mert rengeteg kockázatot fogok vállalni. Ezt már előre kijelenthetem. Készüljenek fel, mert ez lesz az a szezon, bízzanak bennem! Még jobban fogom élvezni, amint elkezdődik."

 

Onana nevetett a beszélgetés közben és úgy érzi, ha nyugodt tud maradni nyomás alatti körülmények között az segíteni fogja azt a törekvésüket, hogy progresszív futballt játszanak.

 

Amikor a kockázatvállalásról kérdezték bővebben, így folytatta:

"Természetesen, mert a világ legjobb csapata kockázatot vállal. Hátulról építkezik, felismer dolgokat, helyzeteket, hogy mikor akar az ellenfél egy az egy elleni szituációba kerülni, vagy hogy mikor támadnak le három-négy játékossal egyszerre."

 

"Szóval számomra fontos ezeknek a dolgoknak a felismerése és hogy a legjobb döntést hozzam a csapat szempontjából. Rengeteg felelősséget fogok vállalni, de szerintem elég nagy a hátam, hogy elbírjam őket, nem? Szerintem ezek nagyszerűek lesznek ebben a szezonban."

 

 

Onana manchesteri karriere elég nehezen indult, ugyanis számtalan hibája sokba került a Bajnokok Ligájában, de aztán teljesítményével sikerült pozitívra hoznia a mérleget a szezon végére. A csapat öltözőjének is meghatározó tagjává vált.

 

"A Manchester United játékosaként ha nem nyertek, akkor jogosan ér kritika, mert ez része a munkánknak. Ezért vagyunk it és én is azért jöttem ide, hogy a világ legjobb kapusa legyek. Normális dolog, hogy kemények velem, mert rengeteg a velem szembeni elvárás, de ezzel együtt rengeteg szeretetet is kapok."

 

"Egyensúlyban kell lenned ezzel és néha még jól is tudnak jönni a kritikák, mert így vissza kell tekintened arra, hogy mi volt rossz, szóval én ezt pozitívan kezelem."

 

A Vörös Ördögök edzői stábjában változás történt a kapusedző posztján is a nyár folyamán, ugyanis a 2019-ben még Ole Gunnar Solskjaer által az Old Traffordra visszahozott Richard Hartist a holland Jelle ten Rouwelaar váltotta. Az előző idényt a Burnley-nél töltő szakember már konkrét tervet is felvázolt arra vonatkozóan, miként kívánja fejleszteni a United hátulról történő építkezését.

 

"Hogy őszinte legyek, nagyon jó" - mondta Onana első Rouwelaar közös munkával kapcsolatos tapasztalatairól.

 

"Nagyon jó kapcsolatot ápoltam Richarddal is, aki egy nagyszerű fickó és rengeteget segített, különösen amikor megérkeztem a klubhoz és sok nehézséggel szembesültem. Ő mindvégig ott volt mellettem, szóval mindent köszönök, amit értem tett. Szerintem mindegyik kapus nagyon jól kijött vele."

 

"Most a klub úgy döntött, hogy továbblép és mást hoz a csapathoz, mi pedig együtt dolgozunk és boldogan tesszük meg ezt Jelle-vel."

 

"Minden ember más! Neki is megvan a saját munkamódszere, ami nagyszerű, jól érezzük magukat, élvezzük és a legfontosabb dolog pedig az, hogy a nap végén a csapat nyerni tudjon."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!