Bennett: A túra hatalmas élmény volt

Lehet, hogy a Manchester United a 2024-es túra végén nehéz pillanatokat élt meg a rivális Liverpool ellen, de így is rengeteg pozitívumot lehetett meríteni ebből a meccsből, és az azt megelőző összecsapásokból.


Az örvendetes hozadékok között szerepel, hogy számos fiatal Vörös Ördögnek sikerült megismerkednie a felnőtt futballal, és a védő, Rhys Bennett csak egy azok közül, akiknek ez hasznos volt.

 

A 20 éves játékos a szünet után váltotta Victor Lindelöföt a szombat esti, dél-karolinai találkozón, miután már az Arsenal, a Rangers és a Rosenborg ellen is pályára lépett az előszezon során.

 

Bár a United célja minden mérkőzésen a győzelem, a játékpercek gyűjtése, és az ezzel járó személyes fejlődés az olyan játékosok számára, mint Bennett, kulcsfontosságú eleme ezeknek a túráknak.

 

Az MUTV-nek nyilatkozva az Arne Slot csapatától elszenvedett vereséget követően Bennett a következőket mondta: "Először is, ezek hasznos játékpercek, és nagyszerű tapasztalat nekem személy szerint és a többi fiatal játékosnak."

 

 

Bár a 3-0-s végeredmény nehéz mérkőzésre utal, a Unitednek számos minőségi lehetőséget sikerült kialakítania, és végig erősnek tűnt a találkozó során.

"Ez egy ilyen dolog, mivel ez az előszezon" - ismerte el a középhátvéd. "Nyilvánvalóan minden meccset meg akarsz nyerni. Azt hiszem, nem volt szerencsénk. Az első félidőben és a második félidőben is volt néhány jó szakaszunk, de sajnálatos, hogy nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna.”

 

A középső védő nem akarja, hogy az eredmény elhomályosítsa mindazt, amit a túra során elért, ahol fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a lehetőségből.

 

Így folytatta: "Nagyon élveztem. Mindennek örültem, amit kaptam. Keményen dolgoztam az edzéseken, sokat profitáltam belőle, és nyilvánvalóan bónusz, amikor ilyen meccseken játszhatsz, ahol világklasszis játékosok vesznek körül."

 

"Világklasszis játékosok mellett játszani, világklasszis játékosok ellen játszani, ez olyasmi, amit magammal viszek az utamon."

 

A fiatal védő a félidőt úgy zárta le, hogy mögötte Andre Onana állt a kapuban, előtte pedig Casemiro a középpályán, két olyan játékos, akik már évek óta a legmagasabb szinten teljesítenek. Ilyen tapasztalattal körülvéve lenni csak pozitívum lehet egy olyan fiatal játékos számára, mint Bennett, aki nagyon szeretne tanulni.

 

De függetlenül attól, hogy az első előszezoni túrája a Vörös Ördögökkel mennyire formáló élménynek bizonyult, a dentoni születésű védő már előre tekint, és alig várja, hogy visszatérjen a tengerentúlról, hogy Manchesterben folytassa a kemény munkát.

 

"Természetesen nincs is jobb hely, mint az otthon" - mondta. "Ugyanolyan keményen fogok dolgozni, mint itt."

 

"És nyilvánvalóan a következő fókuszban a Community Shield áll sok srác számára, szóval keményen fogunk dolgozni, amikor legközelebb visszatérünk az edzésekre."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!