Manchester United 0 - 3 Liverpool

A 2024-es amerikai túra zárásaként a Liverpool legyőzte a Unitedet Dél-Kalorinában.


Annak ellenére, hogy rengeteg United lehetőséget láthattunk, Fabio Carvalho és Curtis Jones első félidőben szerzett góljaival egészséges előnyhöz juttatták a Liverpoolt a szünetre, amit követően a 60. perc környékén Konstantinos Tsimikas megszerezte a harmadik találatot is, kialakítva ezzel a végeredményt.

 

Erik ten Hag csapata rengeteg helyzetet dolgozott ki a találkozó során, sok esetben biztató támadójátékot láthattunk, ugyanakkor a helyzetbe kerülő játékosok nem tudtak higgadtak maradni a kapu előtt a gólszerzés érdekében.

 

A meccs vége felé további sérülések hátráltatták a Unitedet, hiszen Will Fish és Aaron Wan-Bissaka is látható fájdalmaik miatt hagyták el a pályát.

 

Első félidő - A mérkőzés kontroll alatt tartása

 

Ha Erik ten Hag olyan teljesítményt várt csapatától, amely megmutatja a keret felkészültségét a szezon első tétmeccsére (a jövő hétvégi Community Shield-re a Manchester City ellen), akkor a dél-karolinai nyitópercek nagy része bizakodásra adhat okot.

 

A United élesebben kezdte a mérkőzést, hatékony letámadásával visszaszorította a Liverpoolt a saját térfelére, amiből Amad és Mount is helyzeteket tudott kialakítani.

 

Ám mégis a Pool szerezte meg a vezetést, amikor Fabio Carvalho a tizenhatoson belül egy lövőcsellel átverte Casemirot, így nagyobb terület nyílt előtte. A portugál középpályás lapos lövése megpattant egy védő lábán, így Onana tehetetlen volt.


Ahelyett, hogy a bekapott gól visszavetette volna a csapatot, úgy tűnt, hogy lelkesedésüket nem szegte az egy gólos hátrány. A következő 10-15 percben rengeteg támadást láthattunk, kezdődően Casemiro elegáns védelem mögé juttatott labdájával, amellyel Mountot hozta ajtó-ablak helyzetbe. Az angol játékos ziccerét Kelleherbe lőtte, így maradt a 0-1.

 

Rashford egy elhibázott Konate-passzra lecsapva lőtt mellé, ezt követően Sancho sem tudta megszerezni a egyenlítő találatot egy jobbról érkező, kíváló Mount beadás után. Kellehert ismét foglalkoztattuk, amikor egy Rashford lövést a léc fölé kellett toljon, majd a 10-es számú játékosunk egy szöglet utáni lefordulásból eleresztett lapos lövését hárította sikerrel.

 

 

Bosszantó módon a pazarló helyzetkihasználásunkat ismét büntette a Liverpool. Tíz perccel az első félidő vége előtt Mohamed Salah verte meg Toby Collyert a United védelmének bal oldalán. Ezután az Anfield legendája egy lapos, keresztbelőtt labdával találta meg a mélységből érkező Curtis Jonest az ötösön belül, amit az angol játékos könnyűszerrel pofozott a kapuba.

 

A United az első félidőben a legtöbb kulcsfontosságú mutatóban megelőzte a Liverpoolt (például: több kialakított helyzet, több kapura tartó lövés, több érintés az ellenfél tizenhatosán belül), de az eredmény mégis Arne Slot fiainak kedvezett.


Második félidő  – Még több sérülés 

 

A United a második játékrész elején igyekezett visszakapaszkodni, de sajnos a következő 45 perc is hasonlóan telt, mint az első.

Több helyezetet is sikeresen alakítottak ki a Vörös Ördögök: Casemiro, McTominay és Will Fish is közel került az egyenlítő találathoz, de a Liverpool ma kíméletlen helyzetkihasználással futballozott.

 

A liverpooliak egy villámgyors kontrával ismét a United védelme mögé kerültek, Salah indította Bradley-t, akinek lapos beadása Diogo Jotát találta meg. Onana jól hárította a portugál közeli próbálkozását, de a labda szerencsés módon Tsimikashoz pattant, aki egy méterről juttatta azt a hálóba.

 

A félidő hátrelévő részében mindkét oldal rengeteg változtatást eszközölt, ami a játékot még küzdelmesebbé tette, de az első United-gól sajnos nem érkezett meg. Láthattunk ellenben további két újabb sérülést is, hiszen Will Fish-t boka probléma miatt kellett lecserélni, míg Wan-Bissaka egy komoly ütközést követően nem tudta folytatni a mérkőzést.

 

A találkozó lefújását követően a United nem túl hízelgő eredménnyel szembesülhetett. Ugyanakkor az előszezon a legjobb alkalom arra, hogy a csapat tapasztalatokat szerezzen, és tanuljon a történtekből: Erik Ten Hag fiai elég komoly emlékeztetőt kaptak arról, hogy a helyzeteket nem elég csak kialakítani, hanem be is kell őket lőni.

 

United: Onana; Wan-Bissaka (Scanlon 83.), Lindelof (Bennett 46.), Evans (Fish 46., Oyedele 73.), Amass (Murray 73.); Casemiro (c), Collyer (Eriksen 63); Amad (Antony 63.), Mount (Wheatley 63.), Rashford (McTominay 46.); Sancho (Mather 73)

Nem használt cserék: Heaton, Vitek, Fletcher, Hannibal

Sárga lapok: Fish

Liverpool: Kelleher (Jaros 46.); Bradley (Stephenson 73.), Konate (van den Berg 46.), Quansah, Tsimikas (Chambers 66.); Jones (Nyoni 60.), Gravenberch, Elliott; Salah (Phillips 66.), Jota (Blair 66.), Carvalho (Doak 66.)

Nem használt cserék: Endo, Bajcetic, Morton

Gól: Carvalho 10., Jones 36., Tsimikas 61

Nézőszám: 77 559


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!