A négy legjobb játék Manchester United szurkolók számára

Az internet kilencvenes évek eleji megjelenésének az első haszonélvezői között voltak a videojátékok kedvelői. Azok, akik korábban a különböző konzolokkal, tévére csatlakoztatható eszközökkel és egyéb módokon játszottak különböző videojátékokat, a világhálónak köszönhetően immár online is elérhettek számos játékot. (X)


A különböző játékok közül elsőként a szerencsejáték jelent meg internetes változatban, mondhatni, szinte az internettel egyidőben, ugyanis az első ilyen platform már 1993-ban megjelent. Azóta az online világ egyik legjövedelmezőbb és legdinamikusabban fejlődő iparágává vált, folyamatosan növekvő ügyfélkörrel és szolgáltatásokkal.

 

Erre a fejlődésre csatlakoztak rá az e-sportok, amelyek napjainkban Magyarországon is egyre népesebb rajongótáborral rendelkeznek. Egyszerűen megfogalmazva, az e-sport nem más, mint a való világban ismert sportoknak az online térben játszott változata.

 

A játékosok közös szálláson élnek, a nap nagy részét edzéssel töltik és elég szép fizetést is kapnak a versenyszerű játékért. Az online szerencsejáték platformokon az elmúlt évek során külön rovatot kaptak az e-sportfogadási lehetőségek, ahol számos ilyen sportág bajnokságaira, versenyeire lehet fogadni.

A videojáték varázsa nem kopott meg

 

 

 

Az e-sport hátránya azonban a videojátékok kedvelőinek elsősorban az, hogy fogadni is tudnak rájuk, vagyis inkább passzív érdeklődésről van szó. Ugyanakkor, sokan kedvelik és keresik azokat a játékokat, amelyekben ők maguk irányíthatják a dolgokat.

 

Ilyenek a különböző focis játékok, amelyekből ma már számos változat található a piacon. Ezek között hosszú ideig egyértelműen a FIFA játék vitte a prímet, a játékfejlesztő Electronic Arts és a FIFA közötti viták miatt azonban kissé megrekedt a dolog. Azóta új néven, EAFC24 elnevezéssel a cég piacra dobta a játék utódját, de a konkurencia sem tétlenkedett.

 

A technológia folyamatosan fejlődik, a piacon mások is szeretnék megtalálni a helyüket, éppen ezért számos egyéb izgalmas és érdekes focis videojáték jelent meg a piacon. Következzen ezek közül néhány.

EAFC24

Első helyen mindenképp a már említett FIFA-utódot kell említeni, mert továbbra is a piac meghatározó szereplője. A játék több izgalmas fejlesztéssel került piacra tavaly ősszel. Ilyen például a HyperMotionV megoldás, amelynek köszönhetően a játékosok gesztusai, megmozdulásai sokkal inkább élethűek lettek, mint a korábbi változatokban.

 

Szintén hasznos újítás a Frostbite, ami arról gondoskodik, hogy a játékosok sokkal inkább a valódi önmagukat reprodukálják, így például egy gólöröm nagyon látványosra sikerült. A tartalmi résszel kapcsolatban elmondható, hogy a legnépszerűbb bajnokságok és klubok továbbra is elérhetőek. A játékosok megtalálhatják a Bajnokok Ligáját, de a vezető európai bajnokságok mérkőzéseit is.

Soccer Superstar

Ez a játék elsősorban abban különbözik a fenti etalon játéktól, hogy itt nem teljes mérkőzéseket játszhatnak le a résztvevők, csak konkrét helyzeteket. Vagyis, egy gólcentrikus játékról van szó, ami ugyanakkor jó kidolgozással rendelkezik.

 

A játék elsősorban okostelefonokra készült, ennek megfelelően a passzolást, lövést az érintőképernyőn lehet elvégezni. Ugyanakkor, meg kell küzdeni a gólért az ellenféllel is. Ez egy jóval egyszerűbb játék, mint az EAFC24, de egy próbát megér.

Football Manager 2024

Itt nem egy pályára lépő csapatot kell irányítani egy konkrét rivális ellen, hanem kissé a motorház alá lehet nézni. Ennél a játéknál ugyanis amatőr, alacsonyabb szinten játszó csapatokat lehet menedzselni és ügyességgel akár BL győztes csapatot kreálni.

 

Menedzserként a játékos döntéseket hozhat, így játékosokat lehet igazolni, szponzoroknál kilincselni és különböző egyéb megoldásokkal megerősíteni, fejleszteni a csapatot. A meccseken való játék mellett sokkal inkább a menedzseri munka eredményét érdemes figyelni.

 

A játék nagy élmény lehet minden olyan MU fanatikusnak, aki nem csak a pályán nyújtott teljesítmény érdekli, hanem az is, ami a kulisszák mögött zajlik.

Hattrick

A következő játék is hasonló elvekre épül, vagyis itt is inkább a menedzselésen van a hangsúly. A játékos nagyszámú adathoz, statisztikához, elemzéshez férhet hozzá és azok alapján hozhat döntést arról, hogy milyen posztokra vásárol új játékosokat és persze kialakíthatja a konkrét stratégiát.

 

A játék interaktív, vagyis az összerakott csapatot nem egy szoftveres ellenféllel szemben lehet kipróbálni, hanem egy másik menedzser által összerakott csapat ellen.

 

Ez csak néhány volt az elérhető online focis játékok közül, amelyek egy Manchester United rajongónak érdekesek lehetnek. Ezeken kívül sok más hasonló játék is elérhető, amelyek szintén remek stimulációt kínálnak.


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!