Ten Hag a bal oldali védők helyzetétről

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag arra számít, hogy a szezon előrehaladtával biztosított lesz a verseny a balhátvéd posztért Tyrell Malacia és Harry Amass által.


A Vörös Ördögök abban reménykednek, hogy Luke Shaw sérüléséből való visszatérését követően képes lesz megmutatni a klasszisát a szezonban. Várják tőle mindezt, miután tevékeny részese volt az angol válogatott szereplésének a 2024-es Európa-bajnokság kieséses szakaszában. A döntőbe jutottak, ahol a bal hátvéd kiválóan teljesített a Spanyolországtól elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával.

 

Amíg a felnőtt csapat a 2024-es amerikai túrán szerepel, addig Malacia rendkívül keményen dolgozik az erőnlétén és a visszatérésén Carringtonban, miután sérülés miatt a teljes 2023/24-es szezont kihagyta. A holland válogatott folytatja a rehabilitációját, míg Amass folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat a tengerentúlon.

 

A 17 éves játékos a menedzser szerint még nem áll készen a Premier League-re, de az Akadémia fiatalja jó úton halad afelé, hogy bajnoki mérkőzésen is bemutatkozzon a felnőtt csapatban.


"Tyrell most jó helyen van" - mondta Ten Hag a sajtónak. "De nincs itt, mert csak olyan játékosokat választottam ki, akik képesek mérkőzéseket játszani vagy elérhetőek voltak a csapat edzésein."

 

 

 

"Nagyon közel van a visszatérése, de most a felépülési folyamatára kell koncentrálnia. Viszonylag rövid időn belül ismét csatlakozhat az első csapat edzéseihez, azt követően pedig képes lesz mérkőzéseket játszani."

 

"Elképzelhetőnek tartom, hogy két hónapon belül újra játsszon."

 

A menedzsert Amassról is kérdezték, aki legutóbb a Real Betis ellen 3-2-re megnyert meccset kezdett, és Amadnak adott gólpasszával segítette csapatát a győzelemhez.

 

"Ezen a téren is előre kell lépnünk, de olyan potenciált látunk itt, amit a korábbi években már tapasztaltunk” – ismerte el Ten Hag.

"Például, két évvel ezelőtt [Alejandro] Garnacho, a tavalyi szezonban Kobbie [Mainoo] kapott lehetőséget, szóval Amass nincs olyan messze ettől. Ha jól kezeljük, tanítjuk és megfelelő edzésmunkát végez, akkor három hónapon belül játékperceket kaphat."

 

"Ugyanakkor ebben a pillanatban fel kell zárkóznia, és fejlesztenie kell bizonyos képességeit, hogy a Manchester Unitedben játsszon és a legelőkelőbb helyezésekért harcoljon a bajnokságban."

 

 

"De az ő nagy tehetségével gyorsan tud fejlődni, és nagyon érdekes lesz látni, hogy képes-e ezt a célt elérni."


A United vasárnap hajnalban játszik a Liverpool ellen az amerikai túra utolsó meccsén Dél-Kaliforniában, ahol Amass újra versenyben lesz a kezdőcsapatba kerülésért.

Az Arne Slot csapatával lejátszott mérkőzést követően hazatér a csapat, hogy a Manchester City ellen készüljenek a Wembley-ben tartandó Community Shieldre.

 

A  Premier League programja pedig augusztus 16-án, pénteken kezdődik, amikor a Fulham látogat az Old Traffordra.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!