Zirkzee már Carringtonban készül

A Manchester United 2024-es nyári átigazolási időszakának első szerzeménye, Joshua Zirkzee jelentkezett Carringtonban, hogy megkezdje a felkészülést az új szezonra.


A holland válogatott játékos a hónap elején váltott, és érkezett meg az FC Bolognától, és 2029 júniusáig szóló szerződést írt alá. A 23 éves játékos azonban nem került be Erik ten Hag 29 fős keretébe, amely az Egyesült Államokban zajló felkészülési túrán vesz részt.

 

Ennek oka az volt, hogy Zirkzee hazája válogatottjával a 2024-es Európa-bajnokságon szerepelt, a hollandok pedig az elődöntőig jutottak, ahol 2-1-es vereséget szenvedtek Angliától.

 

A nyári szünet befejezése után azonban Zirkzee hétfő reggel megérkezett az edzőpályánkra, hogy megkezdje a szezon előtti felkészülési programját.

 

A csatár nem vesz részt a felkészülési túra utolsó két mérkőzésén, a Real Betis és a Liverpool ellen, de Carringtonban javítja kondícióját, hogy felkészüljön a csapat jövő heti, Manchesterbe való visszatérésére.

 


 
A dél-karolinai, Liverpool elleni meccs után Ten Hag együttese hazautazik, és megkezdi a felkészülést a szezon első tétmérkőzésére: a 2024-es Community Shieldre a Wembleyben augusztus 10-én, szombaton, amikor a Manchester Cityvel találkozunk. Ez a mérkőzés lehet az első alkalom, hogy Zirkzee bemutatkozhat a Unitedben.

 

A hónap elején Erik ten Hag Norvégiában újságíróknak elmondta, hogy a klub miért lépett határozottan Zirkzee aláírásának megszerzése érdekében.
 
"Ő egy olyan játékos, aki képes bekapcsolódni a játékba, megjátszhatóvá tudja tenni magát, megtartja a labdákat, jó ötletei vannak, kreatív, képes cselezni, és az összjátékban részt venni" - magyarázta. "Szóval ő egy más típusú játékos, mint amilyenekkel rendelkezünk, mi pedig mindig is ezt keresünk, így taktikailag több lehetőséget ad nekünk, ami jó, mert különösen elöl sok olyan játékosunk van, akik nagyon direkt módon tudnak játszani, és nagy hasznát vehetik az ő képességeinek."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!