Collyer még több lehetőségre vágyik felnőtt szinten

A Manchester United fiatal középpályása, Toby Collyer a hétvégén szépen csendben tovább folytatta jó benyomást keltő felkészülési szezonbeli teljesítményei sorát, amikor Los Angelesben az Arsenal ellen léphetett pályára.


A 20 éves játékos a 2024-es nyári felkészülés első, Rosenborg elleni meccsén második félidei csereként lépett pályára, majd a következő, Rangersszel szembeni találkozón a kezdőben kapott helyet.

 

A felkészülés első amerikai túraállomásán szintén az első pillanttól a pályán volt a SoFi Stadiumban, ahol európai idő szerint vasárnap kora reggel az Arsenallal mérték össze erejüket a Vörös Ördögök. Itt Martin Odegaard és társai ellen ismét remekül helyt tudott állni.

 

A lefújást követően a dél-angliai születésű középpályás nagy lelkesedéssel nyilatkozott a klubmédiának, ahol arról is beszélt, hogy a milyen étvággyal rendelkezik a fiatal játékosok számára a felkészülés során kínált lehetőségek kapcsán.

 

"Ez nagyon, de nagyon értékes tapasztalatot jelent" - mondta első tengerentúli túraélményéről.

 

"Szerintem ez az, amelyet mindenki szeretne csinálni és átélni. Mindenki szeretne a felnőtt csapatban szerepelni. Szóval az, hogy ilyen tapasztalatot gyűjthetek, egy ekkora stadionban, amely top szintű, ráadásul egy szintén top ellenféllel szemben, mindent felülmúl."

 

"Lépésről-lépésre haladok és remélhetőleg még számtalan lehetőségem lesz arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes."

 

 

Collyer, akit 2022-ben, a Brightontól igazolta le a United, interjúja során megemlékezett középpályás társáról, Casemiroról is.

 

"Nagyon hasznos számomra mellette játszani" - tette hozzá Toby.

 

"A valaha volt egyik legjobb játékos a posztján, ezért egy olyan játékosnak, mint én, nagyszerű lehetőség az, hogy tőle tanulhatok, már csak az is, hogy testközelből figyelhetem az edzéseken. Ő mindig foglalkozik velem és segít, ahogyan a többieknek is. Ő egy igazi vezér a csapatban."

 

Collyer visszafogott volt saját egyéni Inglewoodban nyújtott teljesítményét illetően, ahol az Arsenal 2-1-re legyőzte a manchesterieket, de összességében biztatónak találta csapata produkcióját, azt figyelembe véve, hogy még csak néhány hete tart a felkészülésük.

 

"Kemény összecsapás volt, de azt gondolom, hogy csapatként jól teljesítettünk" - magyarázta.

 

"Voltak jó dolgaink és bár még természetesen van miben és hol fejlődnünk, azt gondolom, hogy a megfelelő hozzáállást tanúsítottuk és megpróbáltuk a pályára kivinni mindazt, amit a menedzser kért tőlünk."

 

"Hogy elégedett voltam-e a játékommal? Igen, szerintem rendben volt. Számos olyan dolog van, amelyben jobban is teljesíthettem volna, de az olyan meccsek, mint a mai, nagyon jó tapasztalatot jelentenek, amelyekből építkezhetek a következő meccsekre és akár a holnapi edzésen is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!