Arsenal 2-1 Manchester United

Ugyan Rasmus Hojlund megszerezte első gólját a Manchester United 9-es számú mezében, azonban Erik ten Hag együttese a rendes játékidőben 2-1-re kikapott a nagy rivális Arsenaltól Los Angelesben. Igaz, hogy azt követően viszont 4-3-ra nyert a büntetőpárbajban.


 

A 2024-es amerikai túra első mérkőzésén alig több, mint kilenc perc telt el, amikor a dán válogatott játékos betalált: Marcus Rashford indítását jól kezelte le, majd egy testcsellel előnyt szerzett a fiatal védővel, Ayden Heavennel szemben. Az ötös sarkához érve lőtte el a labdát az ágyúsok kapusa, Hein lábai között, amivel meg is szerezte a vezetést.

 

Hojlund először lépett pályára az Európa-bajnokság óta, azonban a mérkőzése hamar véget ért: a dán egy rossz mozdulatánál letapadt a lába, így alig negyedórával a kezdést követően le kellett cserélni. Nagyon bízunk benne, hogy csak elővigyázatosságból tette mindezt az edzői stáb. Helyére Hannibal érkezett a középpályára, így innentől Rashford, Mount és a remek formában játszó Amad alkotta a támadószekciót.

 


A következő fontos esemény azonban már a United kapuja előtt történt: Gabriel Jesus szerencséjére nem volt VAR, így nem is vizsgálhatta az egyenlítő gólját. A brazil megelőzve Harry Amasst, az Akadémia fiatal balhátvédjét, egy lapos beadásra érkezett az ötösön belülre, majd közelről nem hibázott és kiegyenlített. Hiába reklamáltak a vendég csapat védői, a gólt érvényben hagyták.

 

 

Röviddel ezután Mount kis híján vezetést szerzett az újonnan bemutatott, stílusos, kék mezében játszó csapatunknak, de életerős lövését Hein az oldalvonalon kívülre ütötte. A szünetig így maradt a döntetlen. Ekkor Ten Hag teljes sort cserélt, de a másik oldalon Mikel Arteta is előre tervezett változtatásokat hajtott végre.

 

A Vörös Ördögök eddigre már a második kényszerű cseréjüket hozták be, hiszen az újonnan szerződtetett Lenny Yoro-t 10 perccel a szünet előtt Rhys Bennett váltotta sérülése miatt. Ismét csak úgy tűnt, hogy ez inkább elővigyázatosságból, mintsem komolyabb problémából fakadó döntés volt.

 

Bennett helyett a félidőben Will Fish érkezett, aki az elmúlt két szezont kölcsönben töltötte a Hibernian csapatánál. Ő is egyike volt az akadémián végzett játékosainknak, akik éltek a kapott lehetőséggel, és kiváló teljesítményt tettek le az asztalra a felnőtt csapatunkban. Ugyanez elmondható volt Toby Collyer esetében is, aki védekező középpályásként, Casemiro mellett kezdett, labdabirtoklásban nagyon hasznosan játszott, de több labdaszerzéssel is felhívta magára a figyelmet.

 

Ten Hagnak rengeteg tapasztalt opciója volt a padon, így Antony, Christian Eriksen, Jonny Evans, Scott McTominay és Jadon Sancho is pályára lépett a második félidő kezdetével. Mivel mindkét oldalon számos új játékos érkezett a szünetben, ezért a játékrész elején szükség volt egy kis időre, míg mindenki felvette a mérkőzés tempóját.

 

Az egyetlen végig játszó United-játékos André Onana volt, aki egy órát követően egy világklasszis védéssel tartotta az 1-1-es döntetlent. A kameruni hálóőr Leandro Trossard erőteljes próbálkozását tolta a keresztléc fölé.

A Vörös Ördögök első számú kapusának nem sokkal később nem kellett hárítania, mivel Evans korát meghazudtolva váltott sebességet és akadályozta meg az Arsenal újabb támadását a tizenhatoson belül.

 

 

Az ágyúsok kilenc perccel a vége előtt azonban megszerezték a vezetést: a Reiss Nelson helyére frissen érkező Gabriel Martinelli a jobbhátvédünk, James Scanlon mellett cselezett a tizenhatoson belülre a jobb lába felé, ahol lövőhelyzetbe került, és a kapu bal oldalát célozva egy lapos lövéssel gólt szerzett.

 

Az Arsenal ugyan 2-1-re diadalmaskodott a mérkőzés rendes játékidejében, de mégis a United örülhetett a végén, többet között egy szenzációs Onana-védésnek köszönhetően: a kameruni kapus Kai Havertz tizenegyesét hárította a büntetőpárbaj első rúgásánál, ugyanakkor McTominay a sajátját értékesítette. 

 

Fabio Vieira a következő böntetővel egyenlített. Evans 2-1-es vezetést szerzett, és bár az akadémiánk eredményes góllövője, Ethan Wheatley szokatlan módon kihagyta a saját lehetőségét, Jakub Kiwior hibázása azt jelentette, hogy az Eriksen és Sancho által biztosan értékesített büntetőkkel Ten Hag csapata 4-3-ra nyerte a párbajt.

 

Összeállítások: Első Félidő



Arsenal: Hein; White, Timber, Heaven, Zinchenko; Odegaard, Jorginho, Nwaneri; Nelson, Jesus, Trossard. 

United: Onana; Wan-Bissaka, Yoro (Bennett 35), Maguire, Amass; Casemiro, Collyer; Amad, Mount, Rashford; Hojlund (Hannibal 16).



Összeállítások: Második Félidő



Arsenal: Hein; White (Nichols 63), Timber (Magalhaes 63), Heaven (Kiwior 46), Zinchenko (Lewis-Skelly 63); Odegaard (Havertz 71), Jorginho (Partey 63), Nwaneri (M'Hand 46); Nelson (Martinelli 71), Jesus (Nketiah 71), Trossard (Vieira 63). 

United: Onana; Scanlon, Fish, Evans, Murray; Oyedele, Eriksen; Antony, McTominay, Sancho; Wheatley.


Be nem cserélt játékosok: Heaton, Vitek, Fletcher, Mather.


Nézőszám: 62,486.


Gólszerzők: Hojlund 10 illetve Jesus 26, Martinelli 81.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!