Maguire: A kupadöntő és az Eb kihagyása volt karrierem legnehezebb időszaka

Harry Maguire "karriere legnezebb pillantainak" nevezte, hogy ki kellett hagynia a Manchester United FA-kupa győzelmét és az angol válogatott Eb-döntőig való menetelését.


Gareth Southgate nem vitte magával Maguire-t Németországba, miután a bekk a Manchester United Wembley-ben rendezett kupadöntőjének hetén vádlisérülést szenvedett, amelyet követően többször is visszaesett állapota.

 

Maguire továbbra is kitart amellett, hogy a jövője az Old Traffordra köti, annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök szerződtették Leny Yoro-t, illetve több ajánlatot is tettek Jarrad Branthwaite és Matthijs de Ligt megszerzésére.

 

Ettől függetlenül az azt illető fájdalma, hogy nem tudta klubcsapatát és hazáját se segíteni a trófeák megszerzésében, továbbra is jelen van életében.

 

"Amikor először megsérültem, azt gondoltam, hogy megfelelő állapotban leszek az FA-kupa döntőre" - kezdte.

 

"Szóval mindent megtettem azért, hogy addigra rendbe jöjjek, de a döntő hetében rásérültem, amely okán ellehetetlenült, hogy ott lehessek a pályán a Wembley-ben. Abban a pillanatban úgy voltam vele, semmi probléma, az Európa-bajnokságra már rendben leszek. El is utaztam a válogatott edzőtáborába, ahol újra visszaesett az állapotom, szóval ez eléggé frusztráló időszak volt számomra."

 

"Ha visszatekintek, azt kívánom, hogy bárcsak ne lett volna esélyem egyik esetben se arra, hogy részt vehessek, így a figyelmem is másra összpontosulhatott volna. De én azt gondoltam, hogy kezdeni fogok a kupadöntőben, vagy legalább csereként beszállhatok, abban pedig 100 százalékig biztos voltam, hogy az Eb-n ott lehetek, de nem így történt és talán túlzottan is hajtottam magamat azért, hogy minél előbb visszatérhessek. Az egyértelmű, hogy eddigi karrierem legnehezebb pillanatai voltak ezek."

 

 

Maguire visszautasít minden olyan véleményt, hogy Erik ten Hag edzésmódszereiben kell keresni sérülése okait.

 

"Nem amiatt volt, mert ő túlzottan hajt minket az edzéseken. Igazából a végén inkább kicsit enyhített a ránk nehezedő nyomáson, mert túl sok volt a sérültünk és nem engedhettük meg, hogy újabb játékosaink váljanak ki. Nem tudom az okát."

 

"Ami engem illet, egész karrierem során egyszer se volt izomsérülésem, míg az előző szezonban két-három alkalommal is ilyennel kellett megküzdenem. Tavaly rengeteg csapat küzdött hasoló problémákkal. Talán a szezon közepén rendezett világbajnokság lehet ennek az oka. Az előző idény kezdete óta több lett a hosszabbítás, a mérkőzések akár 100 percesre is nyúlhattak. Talán ez is hozzátett, de nehéz egyértelműen rámutatni az okokra."

 

Maguire jelenleg érvényes szerződéséből még egy év van hátra, amely további egy évvel való meghosszabbíátásra opcióval rendelkezik a klub, ő pedig hiszi, hogy a hamarosan rajtoló szezont is Manchesterben kezdi meg. Tavaly nyáron a United elfogadta a West Ham United érte tett 30 millió fontos ajánlatát, de ő maradt és úgy érzi, hogy még számtalanszor fog Ten Hag irányítása alatt játszani.

 

"Nézzék, amíg azt nem mondják nekem, hogy rajtad van az eladó tábla vagy 'azt akarjuk, hogy távozz', addig ennél a klubnál akarok játszani és újra sikeressé tenni. Minden, amit hallok és látok az engem körülvevőktől, abba az irányba mutat, hogy a jövőben is a klub tagja leszek."

 

"A Manchester Unitednél minden nyáron és átigazolási időszakban 15 játékos távozik, 45 érkezik a szóbeszédek alapján."

 

"Szerintem minden játékos tisztában van vele, hogy mi történik (miről írnak a médiában). Én egy olyan játékos vagyok, akinek még egy év van hátra a szerződéséből, hosszabbítási opcióval, de ha odajönnek hozzám és azt közlik velem, hogy már nem akarnak a csapatban látni többé, akkor természetesen körül fogok nézni máshol, ezt azonban még eddig egyszer se mondták nekem."

 

Maguire-t lenyűgözte az, ahogyan Yoro bemutatkozott a Unitedben, de azért ezzel együtt óvatosságra is intett.

 

"Emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy ő még nagyon fiatal, lesznek hibái, de kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a modern futballban megállja a helyét középhátvédként és biztos vagyok benne, hogy fényes jövő áll előtte."

 

"Rutinos középhátvédekként a mi, így az én feladatom is lesz az, hogy segítsük, sokat kommunikáljunk vele és tudassuk vele, hogy mikre számíthat."

 

 

Bár Maguire-t tavaly nyáron Ten Hag megfosztotta csapatkapitányi tisztségétől, ő azonban teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy a holland szakember folytathatja munkáját a Unitednél, miután az előző szezon végén komoly kételyek merültek fel manchesteri jövőjét illetően.

 

"Nehéz volt, úgy éreztem, hogy a kupadöntőig vezető időszakban több dolog sem úgy alakult, ahogy kellett volna."

 

"Ő azonban, hogy őszinte legyek, szerintem fantasztikusan kezelte ezeket, és mindegyiket még aznap igyekezett megoldani, amikor felmerült. Nekünk, játékosszempontból, semmi változás nem tűnt fel a menedzser viselkedésében, ezért pedig elismerés illeti. Az, hogy el tudta vezetni a csapatot a kupasorozat végéig és olyan teljesítményt tudtunk nyújtani a fináléban, amilyet sikerült, az egészen lenyűgöző."

 

"Jó kapcsolatot ápolunk egymással. Nagy tisztelettel viszonyulunk egymáshoz."

 

Maguire szerint "egyértelműen" a legmegfelelőbb döntés született Ten Hag megtartásával, amely kapcsán így folytatta:

"Megmutatta, hogy képesek vagyunk legyőzni a top csapatokat, két év alatt pedig két trófeát nyertünk az irányításával. Az első szezon remekül sikerült, az előző nem. Nagyon nehéz volt Erik számára is ez az időszak. Rengeteg bizonytalanság övezte, hihetetlen mértékű sérüléshullám hátráltatta a munkáját, én pedig eléggé biztos vagyok abban, hogy következő szezonban ez már nem fordul elő."

 

"Hiszünk a vezetőségben és az eddigi erősítéseink is nagyon jók."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!