Hojlund a United új kilencese

Rasmus Hojlund a 2024/25-ös szezont új számmal kezdi meg a Manchester Unitednél: a kilencessel.


A fiatal dán a tizenegyes számot viselte első szezonjában a Vörös Ördögöknél - ezt a számot a korábbi évek nagy szélsőihez szokták kötni.

 

De Anthony Martial távozását követően - aki a kilences mez utolsó tulajdonosa volt - Rasmus beleegyezett, hogy a középcsatár posztjával világszerte szinonimává vált mezszámot viselje.

 

Rasmus hétfőn tért vissza Carringtonba - honfitársával, Christian Eriksennel és a kapus Tom Heatonnal együtt -, és szerda délután repült ki a csapattal az Egyesült Államokba.

 

A United július 28-án, vasárnap az Arsenal elleni mérkőzéssel kezdi a túrát a Los Angeles-i SoFi Stadionban, majd augusztus 1-jén, csütörtökön San Diegóban a Real Betis, augusztus 4-én, vasárnap pedig Dél-Karolinában a Liverpool ellen lép pályára.

 

 


A hétvégi, Ágyúsok elleni nyitómeccs lehet az első alkalom a szurkolók számára, hogy megpillantsák Rasmust az új számmal a hátán, egy olyan számmal, amely a Manchester Unitednél történelmi jelentőségű néhány nagy névnek köszönhetően.

 

Talán a legkedveltebb Vörös Ördög, aki a Premier League-korszakban viselte ezt a számot, az Andy Cole, aki 1995 és 2001 között 121 gólt szerzett a csapatban.
Louis Saha és Dimitar Berbatov is játszott ebben, miközben a csapatot Premier League-címekhez segítették az aranykorszakban, Sir Alex Ferguson idején.

 

Az elmúlt években olyan nagy nevek, mint Radamel Falcao, Zlatan Ibrahimovic és Romelu Lukaku szintén a tulajdonosai voltak.

 

Hojlund 16 gólt szerzett első United-szezonjában, miután a Serie A-ban szereplő Atalantától megérkezett.


A dán válogatott játékos a szezon első Bajnokok Ligája-mérkőzésén, a Bayern München elleni idegenbeli mérkőzésen nyitotta meg a gólok sorát, és az első négy mérkőzésén öt gólt szerzett ebben a sorozatban.


Első bajnoki találatára egészen decemberig kellett várnia, de Hojlund a szezon második felében erős teljesítményt nyújtott, és még a Premier League Hónap Játékosa díjat is elnyerte februárban, miután öt gólt lőtt ebben az időszakban.

 

Reméljük, hogy még sok találat vár a United új kilences számú játékosára.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!