Onana: Mindenért harcolni fogunk

Andre Onana úgy érzi, hogy a Manchester United jól felkészült arra, hogy egy sokkal jobb szezont produkáljon, mint az előző volt, és ragaszkodik ahhoz, hogy Erik ten Hag csapata "mindenért harcolni fog" a 2024/25-ös szezonban.


A Vörös Ördögök a szombati, Rangers elleni 2-0-s diadallal megszerezték első győzelmüket az előszezonban, ami jó fel vezetése volt a 2024-es amerikai túrának.

 

Onana számára - aki egy évvel ezelőtt debütált a klubban a tengerentúlon - szép emlékeket idéz majd fel, és élvezi az előttünk álló kihívásokat.

 

"Nagyon izgalmas, mert az első meccsem a Unitedben Amerikában volt, ott csatlakoztam a csapathoz" - mondta. "Ez nagyon izgalmas, nemcsak az elkövetkező előszezonbeli mérkőzések, hanem az előttünk álló szezon is. Nehéz lesz, de jól felkészültünk, megfelelően készülünk erre a szezonra, és nagyon jó lesz."

 

"Idén mindenért harcolni fogunk, az előző szezonban már tudjuk, mi történt, végül egész jól fejeztük be, de nehéz szezon volt mindannyiunk számára. Szóval idén szép dolgok jönnek."

 

A kapus örömmel mutatkozott be a Rangers ellen az előszezonban, és ő volt az egyetlen játékos, aki végigjátszotta a 90 percet Edinburgh-ban, a második félidőre átvette a csapatkapitányi karszalagot Casemirotól.

 

"Nagyon jó, örülök, hogy visszatértem, a csapat keményen dolgozik" - mondta Onana. "Egy nagyon jó ellenféllel kerültünk szembe, örülök a győzelemnek, annak, ahogyan játszunk, és igen, megyünk tovább. Hosszú út áll még előttünk, és nagyon boldog vagyok."

 

"Mindig nehéz ilyen ellenfél ellen játszani, de a Manchester United játékosaként mindig nagy az elvárás. Fontos, hogy jól kezdjünk és mindenért harcoljunk. Az idei szezon nagyon jónak ígérkezik számunkra, úgyhogy készen állunk."

 

Szombaton mintegy 21 játékos kapott létfontosságú perceket a pályán, és Onana tisztában van a felkészülési időszak és a csapat egységének jelentőségével, hogy mindenki készen álljon arra, hogy csapatként teljesítsen, amikor visszatérnek a tétmérkőzések.

 

 

"Természetesen nagyon fontos, hogy ez [az összetartás] rögtön meglegyen, és az eredmény mindent megmutat" - mondta a Rangers elleni győzelem után. "Ha egységesek vagyunk, mindenkit meg tudunk verni, szóval ezt kell tennünk, így kell játszanunk, együtt kell lennünk, és élveznünk kell ezt, mert a nap végén az számít, hogy mi mit csináltunk, nem az, hogy mit csinált az ellenfél. Nagyon fontos, hogy mi mit csinálunk, mire készülünk, hogyan készülünk a mérkőzésre, az előszezonra.”

 

"Nagyon jónak kell lennünk a labdával és helyt kell állnunk védekezésben, mert az ellenfeleknek sokféle taktikája van, de ha követjük a menedzser utasításait és együtt maradunk, akkor minden rendben lesz." - tette hozzá.

 

Hozzátette: "Mindig jó, ha nem kapok gólt, de ahogy mindig mondom, ez a nap végén mindannyiunk érdeme. Nem egyedül vagyok a pályán, ez a csapatról szól, és mindenkiről, aki a repülőn ült és velünk dolgozott."

 

"Először is szeretnék gratulálni az összes csapattársamnak, hogy együtt küzdöttek, karaktert és csapatszellemet mutattak, és úgy gondolom, hogy ez az az út, amin haladnunk kell."

 

A Vörös Ördögök legközelebb július 28-án, vasárnap lépnek pályára Los Angelesben a Premier League-ben szereplő Arsenal ellen.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!