Rangers 0-2 Manchester United

Szombat első felkészülési szezonbeli győzelmét aratta a Manchester United, amikor Skóciában 2-0-ra diadalmaskodtak a Rangers felett.


Egy hajszálpontos ballábas távoli lövéssel Amad szerzett vezetést csapatának a 39. percben, majd egy kiugratás után Joe Hugill duplázta meg egy életerős lövéssel csapata vezetését a 70. percben, amely végül a végeredményt is jelentette Edinburgh-ben.

 

A Murrayfielden rendezett találkozó újabb lehetőséget nyújtott az erőnléti állapot javítására, erre pedig 21 játékos kapott lehetőséget, akik a hétfői, Rosenborg ellen 1-0-ra elveszített mérkőzéshez képest sokkal jobb képet mutattak magukról. 

 

A szurkolók először láthatták a pályán a francia védőt, Leny Yoro-t, aki azt követően, hogy csütörtökön érkezett meg a Lille együttesétől, megbízható teljesítményt nyújtott. Ten Hag kezdőcsapata kijelölésekor a fiatalságot vegyítette a rutinnal, amelynek köszönhetően például visszatérhetett Jadon Sancho, aki tavaly augusztus 26. óta először húzhatott magára manchesteri mezt a Borussia Dortmundnál töltött kölcsönidőszaka óta. 

 

A Rangersnél, akik számára augusztus 3-án rajtol majd a bajnoki szezon, két régi ismerőst is köszönthettek United részről, ugyanis a korábbi kölcsönjátékos, Jack Butland volt a csapatkapitányuk és a kezdő sípszótól a pályán volt a korábbi manchesteri nevelésű Tom Lawrence is.

 

ELSŐ FÉLIDŐ - AMAD EREDMÉNYES

 

Skót üdvözlési szokások szerint skótdudák szóltak a stadion tetejéről a csapatok tiszteletére. A kezdőrúgás 15 perccel elhalasztásra került, hogy a szurkolók biztonságban megérkezhessen a stadionba, így pedig mindannyian egy sokkal higgadtabb Manchester Unitedet láthattak, amelynél már a meccs korai szakaszában rengeteget volt a labda.

 

Az ismételten a csapatkapitányi karszalagot viselő Casemiro próbálkozott először eltalálni a kaput, de fejese Mason Mount szöglete után alaposan elkerülte azt.

 

A másik oldalon Yoro remek első benyomást tett, amikor egy tökéletesen időzetett utolsó emberes becsúszással szerezte meg a labdát a Lawrence előrepassza után kilépni igyekvő Rangers csatártól, Cyriel Desserstől.

 

 

A Vörös Ördögök a 17. percben majdnem megszerezték a vezetést, amikor az élénk játékotot mutató Amad - aki a 2021/22-es szezont épp a Rangersnél töltötte kölcsönben - megverte a Gers bal oldali védőjét, Jefte-t, majd Ethan Wheatley elé tálalt, de lapos lövését a hatoson belülről Diomande szögletre mentette. Amad ezt követően saját maga is közel járt az első gólhoz, de a tizenhatos vonalához közeli szabadrúgása nem sokkal elkerülte a felső lécet. 

 

A manchesteri kapuba visszatérő Andre Onana - Unitedhez igazolása napra pontosan első évfordulóján - a Rangers magára találását követően néhány perc leforgása alatt több rutinszerű védést kellett bemutasson Dessers, Scott Wright és Tom Lawrence próbálkozásainál.

 

A szünet előtt hat perccel azonban a United szerzett vezetést, amikor Amad stílusosan tette emlékezetessé első felkészülési szezonbeli pályára lépését. Mounttól kapott labdát a jobb szélen, majd befelé húzva laposan lőtte ki a távoli alsó sarkot a tizenhatoson belülről. 0-1

 

Az első félidő lefújása előtt két gólosra is növelhették volna előnyüket Ten Hag tanítványai, ugyanis Amad ismét próblémákat okozott a skótoknak a jobb szélen, majd önzetlenül Sancho felé centerezett, aki különösebb zavarás nélkül a tizenhatoson belülről fölé lőtt.

 

MÁSODIK FÉLIDŐ - HUGILL BEBIZTOSÍTJA A GYŐZELMET

 

Ahogy arra számítani lehetett, Ten Hag sort cserélt és Onana - aki innentől csapatkapitány lett - kivételével mindenki helyére friss erőt dobott harcba. Érthető módon időbe telt a fiatal cserejátékosok számára, míg belerázódtak a mérkőzés ritmusába, ezt pedig a Rangers igyekezett is kihasználni. Will Fish, aki Edinburghben két kölcsindőszakot is eltöltött a Hiberniannél, remek teljesítményt nyújtva akadályozta meg a skót egyetlen félidei cseréje, Rabbi Matondo próbálkozását, aki később a tizenhatoson kívülről is próbára tette Onanat.

 

Az esős időben a Rangers minden tőlük telhetőt megpróbált az egyenlítés érdekében, amely eredményeként Wright távoli kísérlete csak nem sokkal kerülte el a manchesteri kaput.

 

A mérkőzés alakulásával ellentétben aztán mégis a United tudta megduplázni előnyét, amikor Maxi Oyedele tökéletesen kivitelezett kiugratását Joe Hugill vágta ellenállhatatlanul Butland kapujába a tizenhatos vonaláról. 0-2

 

 

Philipe Clement legénysége irányítása alatt tartotta a mérkőzés végén az események alakulását és csak Onana fantasztikus védésének volt köszönhető, hogy Ridvan Yilmaz nem tudta elvenni a kapott gól nélküli mérkőzés dicsőségét az angoloktól. A United jó munkát végezve távozhatott a skót fővárosból és értékes játékperceket szerztek a résztvevő játékosok a felkészülési szezon szempontjából. 

 

FELÁLLÁSOK: ELSŐ FÉLIDŐ

United: Onana; Wan-Bissaka, Yoro, Evans, Murray; Casemiro (c), Collyer; Amad, Mount, Sancho; Wheatley.

Rangers: Butland (c); Sterling, Souttar, Davies, Jefte; Diomande, Barron; Cortes, Lawrence, Wright; Dessers.

FELÁLLÁSOK: MÁSODIK FÉLIDŐ

United: Onana (c); Ogunneye, Fish, Bennett, Amass; J.Fletcher, Oyedele; Mather, Hannibal, Ennis; Hugill.

Nem használt cserék: Mee, Vitek, Aljofree, Jackson, Scanlon.

Rangers: Butland (c); Sterling (King 75), Souttar (Goldson 75), Davies (Balogun 75), Jefte (Ridvan 75); Diomande (McKinnon 75), Barron (Dowell 75); Cortes (Matondo HT), Lawrence (McCausland 75), Wright (Lowry 75); Dessers (Danilo 75).

Nem használt cserék: Kelly, Budinauckas.

 

Játékvezető: Don Robertson

Nézőszám: 56,574

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!